Hovedretter Fjærkre Farsert vaktel med Anna-poteter og steinsoppsaus

Farsert vaktel med Anna-poteter og steinsoppsaus>

4 vaktler

100 g kyllingfarse

saltlake som dekker lårene

 

Bein ut brystene slik at de henger sammen i skinnet. Ta vare på lårene og skrogene. Legg vaktelbrystene med skinnet ned. Fyll på en skje farse og brett sammen. Plasser dem i en form så de holder fasongen. Stek dem på 160 °C i ca 10 minutter.

 

Legg vaktellårene i saltlake over natten og kok dem i fett og litt kraft til de er møre. Kok kraft på skrogene.

 

 

ANNA POTETER

400 g skrelt poteter

100 g klaret smør eller andefett

1 ts hvitløk

salt og pepper

 

Kutt poteter i tynne skiver. Bland dem med fettet, hvitløk og krydder. Jobb raskt så det ikke blir brunt. Legg potetene i en passe form kledd med bakepapir. Bruk en form slik at høyden på potetene blir 4-5 cm. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek formen i ovnen 160-180 °C til potetene er møre og har fått litt farge. Det tar ca en time eller litt mer.

 

Ta formen ut av ovnen og legg over et press. Sett formen i kjøleskapet. Skjær opp potetene i passe stykker, varm opp i ovnen før servering.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev