FOTO Kine Osan og Ulla Westbø
KOKK Ronny Myren
APPETITT 2/2009
4 vaktler
100 g kyllingfarse
saltlake som dekker lårene
Bein ut brystene slik at de henger sammen i skinnet. Ta vare på lårene og skrogene. Legg vaktelbrystene med skinnet ned. Fyll på en skje farse og brett sammen. Plasser dem i en form så de holder fasongen. Stek dem på 160 °C i ca 10 minutter.
Legg vaktellårene i saltlake over natten og kok dem i fett og litt kraft til de er møre. Kok kraft på skrogene.
ANNA POTETER
400 g skrelt poteter
100 g klaret smør eller andefett
1 ts hvitløk
salt og pepper
Kutt poteter i tynne skiver. Bland dem med fettet, hvitløk og krydder. Jobb raskt så det ikke blir brunt. Legg potetene i en passe form kledd med bakepapir. Bruk en form slik at høyden på potetene blir 4-5 cm. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek formen i ovnen 160-180 °C til potetene er møre og har fått litt farge. Det tar ca en time eller litt mer.
Ta formen ut av ovnen og legg over et press. Sett formen i kjøleskapet. Skjær opp potetene i passe stykker, varm opp i ovnen før servering.