Nyhet
Hovedretter Fjærkre kyllingsuppe med kokos og karri

kyllingsuppe med kokos og karri>

Kyllingfileter skåret i tynne skiver

3 hvitløksbåter, hele uten skall

150 g sukkererter skåret i tynne skiver

3 medium gulrøtter, skåret i tynne skiver

3 store poteter skåret i små firkanter

4 cm fersk ingefær, skåret i brunois

10 bittesmå tomater delt på midten

1 boks kokosmelk

3 never champignon eller kantarell, skåret i tynne skiver

20 skiver bacon, skåret i biter god olivenolje

1 l kyllingkraft eller biter med kyllingbuljong, oppløst i 1 l varmt vann

2 ts karry

1 ts pepper

1 ts løkpulver

2 ts tandorikrydder og salt

1 rød paprika, i tynne passe strimler

1 purre, skåret i julienne 

 

 

Tilsett 3 ss med olivenolje i stekepannen. Brun løken lett på middels sterk varme. Når den har fått en fin brunfarge, tilsettes sukkererter. La det hele steke til det har en fin brun skorpe. Legg alt til side.

Tilsett olivenolje i stekepannen og sett på svak varme. Stek hele hvitløksbåter pluss oppskåret ingefær i ca. 3 min. Tilsett biter av kyllingfilet og krydderet. Stek til kyllingen er stekt på alle sider. Det ikke så nøye om det er gjennomstekt da det skal koke etterpå. Legg alt til side.

Kok opp potet og gulrot i en gryte med 1 l vann. Tilsett buljongterningen. Rett før grønnsakene er ferdige tas de ut av vannet og legges til side. Ta vare på vannet, det skal brukes som «kyllingkraft». Tilsett kokosmelk i grønnsaksvannet. La det småputre.

Stek bacon med litt smør til det er sprøstekt. Ta ut baconet og legg det til side. Ta ut med en skje slik at stekefettet ligger igjen i pannen. Stek soppen i baconfettet til den er gyllenbrunt og har mistet det meste av væsken. Når soppen er ferdig, tømmes soppen og stekefettet opp i kjelen samme med alle de andre ingrediensene – husk tomatene. La det putre under lokk i 15 minutter.

Server gjerne med hvitløksbrød Se egen oppskrift. Når alt blandes sammen til slutt kan man gjerne ha i tynnskivet rød paprika og tynnskivet purre for å gi retten mer kulør.   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev