Hovedretter Fjærkre Crispy and buritos, crudité og drue- og plommesaus

Crispy and buritos, crudité og drue- og plommesaus>

konfiterte andelår

4 andelår

solsikkeolje

10 fedd hvitløk

1 purreløk

 

Legg andelårene i en tykkbunnet kjele og hell solsikkeolje over til det dekker. La det småputre i to timer. Stek lårene med overvarme til du får sprøtt skinn.

 

Cruditésalat

Gulrøtter, skåret i julienne

Sellerirot, skåret i julienne

Fennikel, skåret i julienne

Reddik, skåret i tynne skiver

Du kan også høvle grønnsakene med ostehøvel.

 

Drue- og plommesaus

300 g rosiner

3 dl eplecidereddik

1 dl vann

1 ss chili

1 ss ingefær

10 skoldede plommer, uten skinn og stein

1 dl soya

 

Rosiner kokes i eddik og vann til væsken er nesten borte. Resten av ingrediensene has i og alt kjøres i blender til en glatt saus.  

 

Buritos

2 dl hvetemel

1 dl varmt vann

1 ss olivenolje

1 ss salt

 

Alt kjøres i en foodprosessor til en glatt deig. Juster med hvetemel. Kjevl deigen ut til en tynn leiv og stikk ut passe små lefser som stekes på takke eller panne. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev