Hovedretter Fjærkre Bressekylling med kantarellrisotto og fevesbønner

Bressekylling med kantarellrisotto og fevesbønner>

2 sjalottløk

2 fedd hvitløk

150 g Arborioris

3 ss olivenolje

1 dl hvitvin

3 dl kyllingkraft

30 g parmesan

1 ss smør

200 g kantareller

25 g smør

200 g fevesbønner

1 Bressekylling

3 ss persilleolje

estragon

 

 

Finhakk løk og hvitløk. Fres dette i olivenolje på moderat varme i 1 minutt, tilsett risen og gi den 30 sekunder i kjelen før vinen helles over. Kok inn vinen og hell på varm kyllingkraft i tre omganger.

Det skal koke godt inn mellom hver gang. Den fjerde gangen, etter ca. 14 minutter, tilsettes siste del av den kokende kyllingkraften og kjelen løftes til side.

Smør, revet parmesan og stekte kantareller røres nå inn.

 

La risottoen stå og trekke 1-2 minutter før den anrettes på tallerken. Sørg for at kyllingen er perfekt stekt og fevesbønnene er varme når man legger opp risottoen.

 

Da er den smidig, varm og myk som en yogatime når den skal spises opp. 

Fevesbønner blancheres, avkjøles, smuttes og varmes i en persilleolje. 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev