Hovedretter Fjærkre Braisert kyllingskank, potetpuré og glasert kålrot

Braisert kyllingskank, potetpuré og glasert kålrot >

Kylling

8 kyllingklubber, nederste delen av låret

6 dl Stange kyllingkraft

2 ss meierismør

1 gulrot

1 persillerot

salt og pepper

1 laurbærblad

1 hvitløkfedd

 

Krydre klubbene med salt og pepper. Brun kyllingklubbene i en stekepanne i smør og legg dem i en ildfast forn. Ha over resten av smøret, kyllingkraft og grønnsaker. Stek i ovnen på 180 °C i ca 1 time. Vendes underveis.

 

 

Potetpuré

400 g mandelpoteter

 

4 fedd hvitløk

2 ss godt smør

1 dl kremfløte

salt og pepper

 

Skrell potetene og kok på svak varme uten salt. Grovhakk hvitløken og kok den sammen med potetene. Hell vannet av etter 10-15 minutter, eller når potetene er gjennomkokt. Mos potetene, ha på smør og fløte og bland godt. Smak til med salt og pepper.

 

Kålrot

600 g kålrot

2 ss honning

1 ss sitronsaft

1 ss godt smør

salt og pepper

 

Kutt kålroten i jevne terninger på ca 1x1 cm. Kokes nesten møre i lettsaltet vann. Avkjøl i kaldt vann. Rett før servering freses kålroten i smør. Ha på honning, sitronsaft, salt og pepper.

 

 

Tranebær

4 ss tranebær

1 dl vann

½ dl sukker

 

Alt has i en kjele og kokes til sukkeret løser seg opp og sausen tykner litt. Avkjøles til servering. Hvis tranebærene har sprukket og blitt stygge under koking, kan du erstatte bærene i sjyen med nye rett før servering.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev