Kylling
8 kyllingklubber, nederste delen av låret
6 dl Stange kyllingkraft
2 ss meierismør
1 gulrot
1 persillerot
salt og pepper
1 laurbærblad
1 hvitløkfedd
Krydre klubbene med salt og pepper. Brun kyllingklubbene i en stekepanne i smør og legg dem i en ildfast forn. Ha over resten av smøret, kyllingkraft og grønnsaker. Stek i ovnen på 180 °C i ca 1 time. Vendes underveis.
Potetpuré
400 g mandelpoteter
4 fedd hvitløk
2 ss godt smør
1 dl kremfløte
salt og pepper
Skrell potetene og kok på svak varme uten salt. Grovhakk hvitløken og kok den sammen med potetene. Hell vannet av etter 10-15 minutter, eller når potetene er gjennomkokt. Mos potetene, ha på smør og fløte og bland godt. Smak til med salt og pepper.
Kålrot
600 g kålrot
2 ss honning
1 ss sitronsaft
1 ss godt smør
salt og pepper
Kutt kålroten i jevne terninger på ca 1x1 cm. Kokes nesten møre i lettsaltet vann. Avkjøl i kaldt vann. Rett før servering freses kålroten i smør. Ha på honning, sitronsaft, salt og pepper.
Tranebær
4 ss tranebær
1 dl vann
½ dl sukker
Alt has i en kjele og kokes til sukkeret løser seg opp og sausen tykner litt. Avkjøles til servering. Hvis tranebærene har sprukket og blitt stygge under koking, kan du erstatte bærene i sjyen med nye rett før servering.