Hovedretter Fjærkre ryper i fløtesaus og syltet rødløk

ryper i fløtesaus og syltet rødløk >

4 gryteklare ryper

4 ss meierismør

1 gul løk

ca 1 liter rypekraft, ev annen viltkraft  

 

Brun rypene godt i smøret på alle sider i en stor gryte sammen med løken i skiver. Fyll på med kraft til det nesten dekker. La rypene trekke til de er helt møre. Dette tar ca 1 time. Løft ut rypene og hold dem varme i ovnen mens du lager sausen.   

 

Fløtesaus

3 ss usaltet meierismør

 

3 ss hvetemel

6 dl rypekraft, bruk den kraften rypene har kokt i  

 

Brun smøret i en kjele. Ha i mel og la det frese til meljevningen får en fin og gyllen farge. Spe med rypekraften og la det koke i 10 minutter til sausen er så tykk som du ønsker. Ha rypene tilbake i sausen og gi et raskt oppkok rett før servering. Dette er bestemors måte å lage ryper i fløtesaus på. Hvis du vil lage en litt mer elegant variant, kan du ta av brystene og lårene når rypene er rå. Legg lårene i fløtesaus og rosastek brystene ved siden av.  

 

Syltet rødløk

1 dl rødvinseddik

½ dl sukker

1 rødløk i båter

 

Kok opp sukker og eddik. La koke til sukkeret er løst opp.Ha den varme laken over løken og avkjøl.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev