4 gryteklare ryper
4 ss meierismør
1 gul løk
ca 1 liter rypekraft, ev annen viltkraft
Brun rypene godt i smøret på alle sider i en stor gryte sammen med løken i skiver. Fyll på med kraft til det nesten dekker. La rypene trekke til de er helt møre. Dette tar ca 1 time. Løft ut rypene og hold dem varme i ovnen mens du lager sausen.
Fløtesaus
3 ss usaltet meierismør
3 ss hvetemel
6 dl rypekraft, bruk den kraften rypene har kokt i
Brun smøret i en kjele. Ha i mel og la det frese til meljevningen får en fin og gyllen farge. Spe med rypekraften og la det koke i 10 minutter til sausen er så tykk som du ønsker. Ha rypene tilbake i sausen og gi et raskt oppkok rett før servering. Dette er bestemors måte å lage ryper i fløtesaus på. Hvis du vil lage en litt mer elegant variant,
kan du ta av brystene og lårene når rypene er rå. Legg lårene i fløtesaus og rosastek brystene ved siden av.
Syltet rødløk
1 dl rødvinseddik
½ dl sukker
1 rødløk i båter
Kok opp sukker og eddik. La koke til sukkeret er løst opp.Ha den varme laken over løken og avkjøl.