Hovedretter Fjærkre Andehjerte, rødbet, steinsoppmajones og solbær

Andehjerte, rødbet, steinsoppmajones og solbær>

Andehjerte

3 andehjerter per person

salt og sukker

 

Rens andehjertene og grav dem i 50/50 sukker/salt i ca 10 minutter. Stekes i 1 minutt på hver side og hvile i ca 2 minutter.

 

 

Rødbeter

minirødbet

3 store rødbeter

3 ss bringebæreddik

100 g brunet smør

grovsalt

 

Kok minirødbeter møre i godt saltet vann. La dem avkjøle litt og skrap av skallet mens de fortsatt har litt varme. Skrell de store rødbetene og juice dem med en juicesentrifuge. Sil juicen og bland med eddik og brunet smør. Bak de små rødbetene i ovnen på 160 °C i ca 20 minutter. Ta dem ut og del dem i ønsket størrelse. Ta vare på juicen. Tørk betene i ovnen på 90 °C i ca 1 time. Rødbetene varmes opp i juicen.

 

Steinsoppmajones

1 egg

20 g steinsoppulver

4 dl steinsoppolje

½ ss sennep

salt og sitron

 

Ha alt i et litermål. Sett stavmikser i bunn og kjør majonesen sammen.

 

Solbærsirup

50 g solbær

2 dl myse fra yoghurt

1 sjalottløk

2 dl andekraft

10 g solbærblad

10 g sukker

salt

 

Reduser mysen med sukker til den begynner og tykne. Fres sjalottløk blank i en kjele og ha i redusert myse, solbær og andekraft. Reduser til sausen tykner. Ha i solbærblad og dekk til med plastikk. La sausen trekke i ca 10 minutter. Sil av. Anrett andehjertene på siden av tallerkenen med steinsoppmajonesen i små klikker rundt. Naper med solbærsirup og rødbete julienne og noen urter på toppen.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev