Andehjerte
3 andehjerter per person
salt og sukker
Rens andehjertene og grav dem i 50/50 sukker/salt i ca 10 minutter. Stekes i 1 minutt på hver side og hvile i ca 2 minutter.
Rødbeter
minirødbet
3 store rødbeter
3 ss bringebæreddik
100 g brunet smør
grovsalt
Kok minirødbeter møre i godt saltet vann. La dem avkjøle litt og skrap av skallet mens de fortsatt har litt varme. Skrell de store rødbetene og juice dem med en juicesentrifuge. Sil juicen og bland med eddik og brunet smør.
Bak de små rødbetene i ovnen på 160 °C i ca 20 minutter.
Ta dem ut og del dem i ønsket størrelse. Ta vare på juicen.
Tørk betene i ovnen på 90 °C i ca 1 time.
Rødbetene varmes opp i juicen.
Steinsoppmajones
1 egg
20 g steinsoppulver
4 dl steinsoppolje
½ ss sennep
salt og sitron
Ha alt i et litermål. Sett stavmikser i bunn og kjør majonesen sammen.
Solbærsirup
50 g solbær
2 dl myse fra yoghurt
1 sjalottløk
2 dl andekraft
10 g solbærblad
10 g sukker
salt
Reduser mysen med sukker til den begynner og tykne. Fres sjalottløk blank i en kjele og ha i redusert myse, solbær og andekraft.
Reduser til sausen tykner.
Ha i solbærblad og dekk til med plastikk. La sausen trekke i ca 10 minutter.
Sil av. Anrett andehjertene på siden av tallerkenen med steinsoppmajonesen i små klikker rundt.
Naper med solbærsirup og rødbete julienne og noen urter på toppen.