ANDECONFIT
4 andelår
4 ss grovt havsalt
8 dl nøytral olje, som solsikke, raps eller soya
Del andelårene i to i midtleddet. Legg lårene på saltseng og la dem ligge en time. Skyll av saltet og legg lårene i en ildfastform. Slå over olje til det dekker.
Bak lårene i ovnen på 200 °C i 1,5 time. Lårene er ferdige når kjøttet så vidt holder seg sammen.
Behold den øverste delen av låret helt. Underdelen av låret plukkes rent for skinn og bein.
HJEMMELAGET PASTA
10 eggeplommer
250 g hvetemel
2 ss extra virgin olivenolje
10 g salt
Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør det til en jevn, fast masse. Juster eventuelt med mer mel eller væske. Deigen skal være elastisk, men ikke klissete.
La deigen hvile 30 minutter før du begynner å lage pasta.
Hvis du har pastamaskin bruker du denne til å lage pasta. Hvis ikke kan du kjevle ut pastadeigen med ett kjevle og så skjære strimler i passende lengde og bredde.
Kok pastaen i lettsaltet vann i 2-3 minutter.
APPELSINSAUS
4 appelsiner
1 blodappelsin
150 g usaltet meierismør
1 ts korianderfrø
1 ss hakket fersk koriander
salt og pepper
Kutt av endene av appelsinene, og skrell appelsinene med en kniv ved å følge kanten på skallet. Skjær ut appelsinfiletene fra en av appelsin og blodappelsinen. Press saften fra de andre appelsinene opp i en liten kjele. Kok opp. Pisk inn terninger av usaltet meierismør.
Smak til med korianderfrø, hakket koriander, salt og pepper. Rett før servering has filetene av appelsin og blodappelsin inn i sausen.
Bland det rensede andekjøttet med den varme pastaen. Slå over appelsinsaus og anrett den hele delen av låret på toppen.