Steking av andebryst
Snitt skinnet i en små ruter. Det er viktig at du ikke skjærer i kjøttet. Brun andebrystet kun på skinnsiden i en tørr stekepanne til det blir gyldent i fargen.
Fettet på andebrystet avgir nok fett til steking og god smak. Tilsetter du fett kan det bli vanskelig å få sprø skinnside. Snu brystet, slik at skinnsiden er opp, og stek lett.
Legg brystet i ildfast form med skinnsiden opp og stek det videre i ovnen på 80° C. Bruk steketermometer og stek til kjernetemperaturen er på 57 ° C.
La brystene hvile i ca 10-15 minutter etter stekingen. Server. Dette gir et rødt bryst. Ønsker du et mer rosa eller nesten gjennomstekt bryst kan du steke videre til 62-65 ° C kjernetemperatur. Det tar ca 45 minutter. Ønsker du ekstra sprøtt fett varm en tørr stekepanne på mellomvarme og legg andebrystene med skinnseiden ned i noen minutter.
Bruning i panne
Brun andebrystet i panne som beskrevet over og stek i ovn på 180- 200 ° C til kjernetemperaturen er på ca 57 ° C. Det tar ca 20 minutter.
La brystene hvile i 10-15 minutter før oppskjæring.
Skjær gjerne brystfiletene på lengdevis.
Rødløkskompott
1 rødløk
1 ss smør til steking
1 ss brunt sukker
1 ts balsamicoeddik
3⁄4 dl rødvin
Rens løk og skjær den i tynne strimler. Stek løken i en stekepanne med smør til den er litt myk. Ha i sukker, og la det smelte.
Hell i balsamicoeddik og rødvin, og kok inn til væsken er tykk og har redusert til ca. halvparten. Avkjøl.
Friterte jordskokkchips
Skjær jordskokker med skall på en mandolin eller med en ostehøvel. Friter chipsene i rapsolje på 160-170 ° C. Når du legger i jordskokkskivene, skal det ta noen sekunder før det begynner å bruse. Friter i ca. 4 minutter, til de får en gylden farge. Legg dem på kjøkkenpapir og strø over litt salt.
Stekt hvitløk
Hele hvitløksfedd skjæres over på midten og stekes I rapsolje på pannen til gylden farge.
Karamellisert rosenkål
jevne fine rosenkål
brunt sukker til karamelisering
salt etter smak olje til steking
Varm opp pannen til medium varme. Hell på litt olje og tilsett rosenkålen. Dryss over litt brunt sukker og salt og la det stå og steke i et par minutter.
Rør så rundt litt så rosenkålen kan karamelliseres på flere sider. Sett opp varmen om det ikke brunes nok.
Jordskokkpuré
Skrell og kok jordskokk møre. Hell av kokevannet. Mos jordskokkene og spe med varm melk eller matfløte og rør inn smør. Smak til med salt og pepper.
Denne pureen passer til både kjøtt og fisk.