Hovedretter Fjærkre And Szechuan

And Szechuan>

5-spice kryddermiks til and

1 stjerneanis

1 ts fennikelfrø

½ kanelstang  

1 ts nellik  

1 ts szechuan pepper

 

Kjør alt sammen til det blir helt fint i blender eller kaffekvern. Sikt ut pulveret.

 

Andebryst

2 andebryst

2 ts salt

 

Snitt små ruter i fettet på andebrystet. Andebrystet saltes på begge sider. 5-spice kryddermiksen strøs over på kjøttsiden.

Ha andebrystet i kald panne og sett på middels til høy varme. Stek til fettet er gyllent og sprøtt. Snu anden med kjøttsiden opp og stek videre på rist i ovn på 160 °C i ca. 8 minutter. Dersom andebrystet føles «bløtt» og ikke fast, stekes det videre i et par minutter til. La det hvile noen minutter før du skjærer opp brystet.  

 

Kål

1 kål

2,5 dl vann

50 g smør

1 ts salt

2 fedd hvitløk

1 stilk timian

 

Kutt kålen i fire gjennom stilken. Legg alle ingrediensene i en panne og sett på middels til høy varme. La alt vannet dampe bort og stek videre i smøret til kålen har fått fin, gyllen farge.

 

Sjysaus til and

½ l god oksekraft

½ l andekraft

1 eple

1 løk

50 g smør

4 dl calvados og 4 dl hvitvin

½ eple

½ nepe

20 g tapiokaperler og 1 dl nedkokt eplemost

2 ts salt

1 ts sort pepper

 

Stek eple og løk til det blir gyllent og ha i smør. Ha i calvados og tenn på. Kok ned til halv mengde. Deretter tilsettes hvitvin og væsken reduseres til halvparten. Ha i kraftene og reduser ytterligere til halv mengde. Sil og varm opp ved servering. Tilsett tapiokaperler i kokende vann og kok i 6 minutter under stadig omrøring.

Avkjøl i rikelig kaldt vann og oppbevar dem i redusert eplemost. Finkutt eple og nepe i små terninger. Monter sausen med silt tapioka, eple og nepe.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev