FOTO ingvar eriksson
KOKK Tom victor Gausdal, stian floer og erling sundal
APPETITT 2/2010
200 g lever fra naturlig oppdrettet and
2 andebryst
2 andelår
2 dl solsikkeolje
5 fedd hvitløk
noen persillestilker
4 gulbeter
4 polkabeter
1 lime
olivenolje
Confiter andelår i oljen med persille og hvitløk og bruk gjerne en trykkoker, det tar 15 minutter. Kok betene hver for seg, med skall i lettsaltet vann. Skrap av skinnet.
Del den i biter og lun dem med litt olivenolje og lime før servering. Krydre med salt og pepper.
Krydre og brun brystet godt på skinnsiden, snu det og bak i ovnen på 180° C i 12 minutter. La det hvile. Skjær låret opp i biter. Stek leveren gyllen og del den i fire biter. Krydre godt med salt og pepper. Server andelåret med litt andesjy, laget på beina som er kokt kraft på.