Hovedretter Fjærkre And fra Holte med lime og beter

And fra Holte med lime og beter>

200 g lever fra naturlig oppdrettet and

2 andebryst

2 andelår

2 dl solsikkeolje

5 fedd hvitløk

noen persillestilker

4 gulbeter

4 polkabeter

1 lime

olivenolje

 

Confiter andelår i oljen med persille og hvitløk og bruk gjerne en trykkoker, det tar 15 minutter. Kok betene hver for seg, med skall i lettsaltet vann. Skrap av skinnet.

Del den i biter og lun dem med litt olivenolje og lime før servering. Krydre med salt og pepper.

 

Krydre og brun brystet godt på skinnsiden, snu det og bak i ovnen på 180° C i 12 minutter. La det hvile. Skjær låret opp i biter. Stek leveren gyllen og del den i fire biter. Krydre godt med salt og pepper.  Server andelåret med litt andesjy, laget på beina som er kokt kraft på.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev