Hovedretter Fjærkre Aji de gallina

Aji de gallina>

1 hel kylling

1 gulrot

1 gul løk

1 stang med selleri

4 sorte pepperkorn

1 laurbærblad

 

Hakk grønnsakene i 1 cm store biter og stek dem i ovnen til de er blitt litt svidde. Kok opp kyllingen i vann som dekker med grønnsaker og krydder.

La det koke lett til den er gjennomkokt. Ta opp kyllingen og la den avkjøle. Sil av kraften.

Rens og skjær kyllingen i strimler.

 

Saus

2 hvitløksfedd

1 gul løk

1 rød løk

100 g  charapita laget som paste

30 g parmesanost

25 g fløte

125 g melk

100 g hvitt brød

 

Hakk løk og hvitløk. La det koke på lav temperatur i ca 20 minutter. Rens chilien for frø og hinner, kok opp vann i en stor kjele og ha chilien oppi. La de småkoke i 10 minutter og hell over i et dørslag med iskaldt vann. Når det er avkjølt has chilien i en blender med olivenolje og kjør til en luftig pure.Tilsett litt av chilipasten i retten og  kok opp. La det redusere videre i 10 minutter. Smak til styrkegraden på retten underveis. Om du lager chilipaste i større porsjon kan den fryses ned.

Da holder den seg friskere. 

Bland brød, fløte og melk i en blender. Bland disse i to deler og bland videre til en lett blanding.

Tilsett 4 dl av kyllingkraften og reduser til en kremet konsistens.

Tilsett parmesan og smak til.

 

Olivenmajones

½ glass kalamataoliven

2 eggeplommer

nøytral olje

sitron og salt etter smak

 

Renn av olivene, fjern steiner og kjør dem i en blender i ca 10 minutter.

Pisk inn oljen i eggeplommene til en emulsion, smak til med salt og sitron.

Bland inn olivenpureen.

 

Tørket oliven

½ glass kalamataoliven

 

Renn av olivenene, fjern steinene og kjør dem i en blender i ca 10 minutter.

Smør blandingen tynt ut på silikonplate eller bakepapir og tørk i ovnen på 60 °C over natten.

Alternativt, sett ovnen på laveste og sett noe i døren så det blir ca 1 cm åpning.

Smuldre den tørkede olivenenen med fingrene.

 

Konfitert potet

300 g mandelpoteter

2 fedd hvitløk

1 kvist rosmarin

salt etter smak

nøytral olje

et par revne valnøtter

 

Skyll potetene og legg dem i en dyp form. Salt og legg på hvitløk og rosmarin.

Hell over olje så det dekker. Sett formen i ovnen på  90 °C i 2-2,5 timer.

 

Sautert spinat

Stek spinaten raskt i litt olje og dryss på litt salt.

Varm opp kyllingen i sausen og smak til. Legg potetene på tallerkenen og øs over kyllinggryten.

Legg noen skjeer med olivenmajonesen rundt og strø over den tørkede olivenen. Riv en valnøtt over kyllingen.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev