1 hel kylling
1 gulrot
1 gul løk
1 stang med selleri
4 sorte pepperkorn
1 laurbærblad
Hakk grønnsakene i 1 cm store biter og stek dem i ovnen til de er blitt litt svidde. Kok opp kyllingen i vann som dekker med grønnsaker og krydder.
La det koke lett til den er gjennomkokt. Ta opp kyllingen og la den avkjøle. Sil av kraften.
Rens og skjær kyllingen i strimler.
Saus
2 hvitløksfedd
1 gul løk
1 rød løk
100 g charapita laget som paste
30 g parmesanost
25 g fløte
125 g melk
100 g hvitt brød
Hakk løk og hvitløk. La det koke på lav temperatur i ca 20 minutter. Rens chilien for frø og hinner, kok opp vann i en stor kjele og ha chilien oppi. La de småkoke i 10 minutter og hell over i et dørslag med iskaldt vann. Når det er avkjølt has chilien i en blender med olivenolje og kjør til en luftig pure.Tilsett litt av chilipasten i retten og kok opp. La det redusere videre i 10 minutter. Smak til styrkegraden på retten underveis. Om du lager chilipaste i større porsjon kan den fryses ned.
Da holder den seg friskere.
Bland brød, fløte og melk i en blender. Bland disse i to deler og bland videre til en lett blanding.
Tilsett 4 dl av kyllingkraften og reduser til en kremet konsistens.
Tilsett parmesan og smak til.
Olivenmajones
½ glass kalamataoliven
2 eggeplommer
nøytral olje
sitron og salt etter smak
Renn av olivene, fjern steiner og kjør dem i en blender i ca 10 minutter.
Pisk inn oljen i eggeplommene til en emulsion, smak til med salt og sitron.
Bland inn olivenpureen.
Tørket oliven
½ glass kalamataoliven
Renn av olivenene, fjern steinene og kjør dem i en blender i ca 10 minutter.
Smør blandingen tynt ut på silikonplate eller bakepapir og tørk i ovnen på 60 °C over natten.
Alternativt, sett ovnen på laveste og sett noe i døren så det blir ca 1 cm åpning.
Smuldre den tørkede olivenenen med fingrene.
Konfitert potet
300 g mandelpoteter
2 fedd hvitløk
1 kvist rosmarin
salt etter smak
nøytral olje
et par revne valnøtter
Skyll potetene og legg dem i en dyp form. Salt og legg på hvitløk og rosmarin.
Hell over olje så det dekker. Sett formen i ovnen på 90 °C i 2-2,5 timer.
Sautert spinat
Stek spinaten raskt i litt olje og dryss på litt salt.
Varm opp kyllingen i sausen og smak til. Legg potetene på tallerkenen og øs over kyllinggryten.
Legg noen skjeer med olivenmajonesen rundt og strø over den tørkede olivenen. Riv en valnøtt over kyllingen.