Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Vill piggvar og piggvartartar

Vill piggvar og piggvartartar>

Vill piggvar og piggvartartar

4 stykker vill piggvarfilet à 60 g

olje og smør

 

Stek piggvaren på skinnsiden til den er gyllen. Ha i smør på slutten av stekingen.

 

Skalldyrgelé

1 l skalldyrkraft

10 plater gelatin

9 g agar agar

 

Legg gelatinplatene i bløt. Bland agar agar i skalldyrkraften. Kok skalldyrkraften i 1 minutt. Ta den av varmen og bland inn gelatinen. Ha blandingen i passende former og avkjøl til geleen er satt. Skjær den i tynne skiver.

 

Vill piggvartartar

100 g villpiggvar

20 g piggvarfett

1 sjalottløk

skall av 1 sitron

½ grønn chili

1 ss fennikelgress

olivenolje

salt etter smak

 

Finkutt piggvarfettet og sprøstek det. Alle ingrediensene finkuttes og blandes. Smak til med salt, cayennepepper og olivenolje. Rull blandingen i skalldyrgelé.

 

Fennikel

1 fennikel

salt, olje og sitron etter smak

 

Skjær fennikelen tynt. Mariner med salt, olivenolje og sitronsaft.

 

Fennikelrot

1 fennikelrot

olivenolje

 

Vask fennikelroten godt og mariner den i olje, salt og pepper. Bak den på 140 °C i 20 minutter.

 

Fennikelmajones

1 fennikel

2 sjalottløk

1 dl eplecidereddik

2 dl hvitvin

2 eggeplommer

4 dl solsikkeolje

 

Finkutt løk og fennikel. Ta vare på det grønne gresset på fennikelen. Sviss grønnsakene uten at de tar farge. Ha på vin og eddik. Reduser til en ½ dl. Sil og avkjøl. Bland eggeplommer og reduksjon. Pisk dette sammen og spe med olje til en emulsjon.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev