Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr sjømat,pasta, tang, avrugakaviar og ramsløkolje

sjømat , pasta, tang, avrugakaviar og ramsløkolje>

Pastadeig

450 g 00 tipomel

300  g durumhvete

85  g helt egg

100  g  eggeplomme

30  g olivenolje

2,5  ts salt

ca 75 g vann

 

Miks egg, olje og salt i en deigelter. Tilsett melet og kjør det sammen til en knudrete deig, spe med vann og

kjør til deigen er passe fast,den skal ikke være klebrig. Kna deigen ferdig på kjøkkenbenken og kjevle ut den i ca 1 cm tykkelse.

Legg den i clingfilm og la den hvile i kjøl i ca 30 minutter.

Kjevle deigen ennå tynnere og dra den gjennom en pastamaskin til den er veldig tynn, men fortsatt holder sammen,bruk durumhvete hvis du må.

Rull ut pasta plater til tykkelse 1,5.

Legg i noen få ravioliplater av gangen, og la dem koke i ca 1 minutt. Avkjøles i isvann.

Platene kuttes i ønsket størrelse og legges på et oljet bakepapir.

ramsløkoljeolje

2 bunter ramsløk og 2 dl solsikkeolje

 

Ramsløken kuttes, kjøres så på blender med oljen til en pure.

Kok så pureen på lav varme i 8-10 minutter til fargen får satt seg godt i oljen, trekk kjelen til side og la den stå i 5 minutter før den siles forsiktig.

La oljen stå for å bli kald, hvis det legger seg et lite lag med vann i bunnen kan oljen tømmes forsiktig av når oljen blir kald.

Denne fryses slik at vannet lett kan fjernes.

Blåskjell og hjerteskjellsuppe

0,2 l fiskekraft

0,2 l blåskjellkraft

0,2 l hjerteskjellkraft

0,5 l matfløte

2 dl creme fraiche

½ fl hvitvin

kraft fra koking av 1 kg blåskjell

1 finkuttet fennikel

1finhakket løk

 

Fres løk og fennikel i nøytral olje. Tilsett fiskekraft, blåskjellkraft, hjerteskjellkraft vin og matfløte. Kokes til det gjenstår 1liter og siles av.

Smak til med salt, sitron og epleeddik.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev