Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Ulkehale «Achiote»

Ulkehale «Achiote»>

Ulkehaler fileteres, renskjæres og kuttes i 100 g biter før de legges i 15 minutter i achiotelake.

 

Achiotelake

5 g pimiento dulce

5 g pimiento picante

5 g chilipulver

5 g hvitløkspulver

5 g aji pancapulver

10 g achiotepulver

5 g sort pepper

50 g salt ½ liter kaldt vann

 

Bland alle ingrediensene til laken i en blender. Ulkehalene stekes i klaret smør i varm panne i ca 2 minutter på hver side.

 

Stekt plantain

Plantain skrelles og kuttes i små biter, stekes i smør og krydres med bakt sjokolade som hakkes opp og smakes opp med salt.

 

Sprøtt kyllingskinn

Skrap skinnet lett, krydre med salt, pepper og pimiento. Bak i press på 160 °C med varmluft i 32 minutter.

 

Eple-salsaverde   

1 Granny Smith eple

2 grønne tomater

1 løk

1 bunt koriander

1 bunt persille

1 grønn chili

 

Alle ingrediensene hakkes smått og smakes til med salt og lime.

 

Bakt eplepuré

5 Granny Smith epler deles i to og bakes på silikonmatte eller bakepapir i 20 minutter på 150 °C før de pureres og passerer.

 

Pikant kyllingglace

1 løk

1 piquillo

1 aji panca

1 hvitløk

1 ts pimiento

1 stor gulrot

2 dl eplemost

1 liter kyllingkraft

salt og tabasco, etter smak

 

Alle ingrediensene renses, hakkes opp og svettes. Deglaser videre med eplemost og kok inn med kyllingkraft til halvparten. Smak til med salt og tabasco.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev