Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Tunfisktaco, hoisin og syltede grønnsaker

Tunfisktaco, hoisin og syltede grønnsaker>

En morsom liten forrett eller appetittvekker. Eksklusiv tunfisk møter kinakål og tacoservering. 

 

2 dl eplecidereddik

1 dl sukker

2 gulrøtter (gjerne regnbuerøtter i forskjellige farger), i tynne strimler

½ agurk, i tynne strimler

400 g tunfiskfilet

salt og pepper

2 ss rapsolje

4 ss hoisinsaus

2 sjalottløk, finhakket

2 ss sesamfrø

2 ss limesaft

8 blader kinakål

4 ss peanøtter, finhakket

1 granateple

 

Kok eddik og sukker til sukkeret er løst opp. Ha gulrotstrimler og agurk i syltelaken og avkjøl.  Krydre tunfisken med salt og pepper. Stek den 10 sekunder på hver side i oljen. Tunfisken skal være såvidt være stekt utenpå, og helt rå inni. Skjær tunfisken i tynne skiver.

Bland hoisinsaus, løk, sesamfrø og limesaften. Kutt ringer av kinakålen. Avskjæret kan du kutte i strimler og ha i syltelaken sammen med de andre grønnsakene.  Anrett tunfisk, syltede grønnsaker, hoisinsaus, peanøtter og granateplefrø i kålbladene, og spis med hendene som en taco. Du kan også ha over litt frisk koriander like før servering hvis du vil.   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev