Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Tunfisk, salsa verde, oliven og grønne bønner

Tunfisk, salsa verde, oliven og grønne bønner >

 

Tunfisk og marinade

200 g tunfisk, skåret som sashimi

litt sitronzest

noen stilker hakket bladpersille

sort grovmalt pepper etter smak

god olivenolje

maldonsalt etter smak

 

Lag marinaden og la den trekke smak. Grill tunfisken hurtig på hver side. Grilltiden kommer an på størrelsen og tykkelsen på fiskestykket. Vend fisken i marinaden og kutt tre fine skiver, som til sammen er på 50 g, og legg dem pent på tallerkenen.

 

Salsa verde

50 g vasket og blansjert spinat

25 g vasket bladpersille

25 g gressløk

¼  fedd hvitløk

3 ss kapers

god olivenolje

 

Kjør alle ingrediensene med olivenolje til du får en smidig puré. Smak til med salt ,men husk at kapersen har ligget i saltlake.

 

Niçoisesalat

40 g kokte grønne bønner 

2 hardkokte egg, kun eggehviten

4 røde cherrytomater, uten skinn om ønskelig

4 gule cherrytomater, uten skinn om ønskelig

3 sjalottløk i ringer

3 ss små sorte oliven, uten stein

1 ss store kapers

litt finplukket kjørvel

noen silker finkuttet bladpersille

hvitvinseddik og olivenolje som vinaigrette

 

Alt blandes forsiktig og smakes til med eddik, olje og salt. Ved inn urtene før servering. Anrett alle ingrediensene sammen med fisken og avslutt med vinaigrette.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev