FOTO tom haga
KOKK daniel Rougiè madsen
appetitt 3/2008
Tunfisk og marinade
200 g tunfisk, skåret som sashimi
litt sitronzest
noen stilker hakket bladpersille
sort grovmalt pepper etter smak
god olivenolje
maldonsalt etter smak
Lag marinaden og la den trekke smak. Grill tunfisken hurtig på hver side. Grilltiden kommer an på størrelsen og tykkelsen på fiskestykket. Vend fisken i marinaden og kutt tre fine skiver, som til sammen er på 50 g, og legg dem pent på tallerkenen.
Salsa verde
50 g vasket og blansjert spinat
25 g vasket bladpersille
25 g gressløk
¼ fedd hvitløk
3 ss kapers
god olivenolje
Kjør alle ingrediensene med olivenolje til du får en smidig puré. Smak til med salt ,men husk at kapersen har ligget i saltlake.
Niçoisesalat
40 g kokte grønne bønner
2 hardkokte egg, kun eggehviten
4 røde cherrytomater, uten skinn om ønskelig
4 gule cherrytomater, uten skinn om ønskelig
3 sjalottløk i ringer
3 ss små sorte oliven, uten stein
1 ss store kapers
litt finplukket kjørvel
noen silker finkuttet bladpersille
hvitvinseddik og olivenolje som vinaigrette
Alt blandes forsiktig og smakes til med eddik, olje og salt. Ved inn urtene før servering. Anrett alle ingrediensene sammen med fisken og avslutt med vinaigrette.