Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Torsk, oksehaler, rødvinsglace og erterpuré

Torsk, oksehaler, rødvinsglace og erterpuré>

800 g torskeloins, med skinn

500 g oksehaler

4 dl oksekraft

3 dl rødvin

400 g petit pois erter

2 ss ricottaost

1 ss smør

1 ts sitronsaft

salt, sukker og pepper etter smak

 

 

Begynn med oksehalene som brunes i en panne med olje, salt og pepper. Legg videre oksehalene i en kjele og tilsett oksekraft og rødvin. Sett kjelen i ovnen på 180 °C i tre timer. Etter 3 timer siles oksehaler og rødvinsglace. Kok ned glacen til den tykkelse du ønsker. En god regel er at den skal dekke baksiden på en spiseskje. Smak til med salt, sukker og pepper.

Plukk kjøttet fra oksehalene og legg det til side. Del opp torskeloins i fire like stykker. Dekk dem med salt, pepper og olivenolje. Stek stykkene i ovnen på 180 °C i 12-15 minutter. Kok petit pois erter med litt vann og smør. La dem koke i 3-4 minutter og lag en puré med stavmikseren.

Tilsett ricottaost og sitronsaft og smak til med salt og pepper. Server fisken med oksehaler dandert rundt sammen med glacen. Pynt gjerne med litt bladpersille. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev