Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Torsk med kål og red curry

Torsk med kål og red curry>

600 g torsk, ryggfilet

smør, salt og pepper

sitronsaft etter smak 

4 boc choy

 

Kutt torsken i ca. 150 g porsjoner. Ha på litt finsalt på torsken og stek i en stekepanne med litt olje på skinnsiden på medium høy varme. La den ligge i ca. 3-4 minutter. Skru varmen litt ned, ha i litt smør og snu fisken. Så skal den napperes.

 

Bruk en skje og hell smøret over fisken et par ganger. Boc choyen kuttes i 4, stek den i olje i en stekepanne. Boc choyen skal stekes på medium høy varme til den har fått en fin stekeskorpe. Det skal være litt tyggemotstand i den. 

 

 

Red curry saus

50 g sjalottløk

10 g hvitløk

30 g red curry paste

150 g kokosmelk

150 g blåskjellkraft

20 g lime

5 g salt

 

Kutt sjalottløk og hvitløk og fres det lett i en gryte med litt olje. Ha på red curry paste og stek sammen med løken i noen minutter. Deretter ha på kokosmelk og blåskjellkraft.

 

La småkoke i 20-30 minutter, til den begynner å tykne litt. Smak til med lime og salt. Server fisken med sausen til. 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev