Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Stekt torsk, valnøtter og sabayonne

Stekt torsk, valnøtter og sabayonne >

4 porsjoner torsk med skinn

1ss rapsolje

2ss nøttesmør

2 knuste fedd hvitløk

salt, pepper og sitron

 

Stek fisken på høy varme på skinnsiden. Stek den til skinnet er sprøtt. Ha så på nøttesmøret og hvitløk og snu fisken. Øs over fisken til den er ferdig.

Smak til med salt, pepper og sitron.

 

2 små brokkoli

nøttesmør

4 ss høvlet saltristet valnøtter

 

Skrell brokkolistilken. Blansjer så i godt salt vann. Legg på klede og deles i to. stekes så spå snittflaten til den er gyllen. Vendes så inn i nøttesmør og valnøtter.

Smak til med salt og pepper.

 

4 eggeplommer

4 dl hvitvin, gjerne petit Chablis

1 dl eple-eddik

2 sjalottløk

1ss wasabi

1 laurbærblad

4 ss klaret smør

2 ss olivenolje

 

Reduser hvitvin og eddik med finhakket sjalottløk og laurbærblad til ca 1 dl. Reduksjon. Egg piskes luftig i vannbad, vend inn smør og oliven olje.

Sil sausen forsiktig. Smak til med salt, wasabi og eventuelt mer syre. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev