FOTO marius Rua
KOKK sven Erik renaa og christopher Davidsen
appetitt 1/2013
4 porsjoner torsk med skinn
1ss rapsolje
2ss nøttesmør
2 knuste fedd hvitløk
salt, pepper og sitron
Stek fisken på høy varme på skinnsiden. Stek den til skinnet er sprøtt. Ha så på nøttesmøret og hvitløk og snu fisken. Øs over fisken til den er ferdig.
Smak til med salt, pepper og sitron.
2 små brokkoli
nøttesmør
4 ss høvlet saltristet valnøtter
Skrell brokkolistilken. Blansjer så i godt salt vann. Legg på klede og deles i to. stekes så spå snittflaten til den er gyllen. Vendes så inn i nøttesmør og valnøtter.
Smak til med salt og pepper.
4 eggeplommer
4 dl hvitvin, gjerne petit Chablis
1 dl eple-eddik
2 sjalottløk
1ss wasabi
1 laurbærblad
4 ss klaret smør
2 ss olivenolje
Reduser hvitvin og eddik med finhakket sjalottløk og laurbærblad til ca 1 dl. Reduksjon. Egg piskes luftig i vannbad, vend inn smør og oliven olje.
Sil sausen forsiktig. Smak til med salt, wasabi og eventuelt mer syre.