Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Stekt sjøkreps med estragonemulsjon og skalldyrsaus

Stekt sjøkreps med estragonemulsjon og skalldyrsaus>

Stek sjøkrepsen på skinnsiden i varm panne til den er karamellisert. 

Ta den av og legg på brett. Ha smør i panna. Når smøret er smeltet helles det over sjøkrepsen.

Hvil krepsen ferdig til den har en kjernetemperatur på 42 °C. 

 

 

Estragonemulsjon 

250 g estragon 

100 g spinat 

5 dl solsikkeolje 

 

Kjør alt sammen i en thermomix på 70 °C i 10 minutter og sil av i en finmasket sil.

 

3 eggeplommer 

5 dl estragonolje 

salt og sitron, etter smak

 

Visp eggeplommer og spe med olje til fast konsistens. Smak opp med salt og sitron.

 

 

 

Skalldyrsaus 

sjøkrepsskall, hode og klør fra 20 kreps

1 ss tomatpuré

1 fennikel 

3-4 stjerneanis

 

 

Stek sjøkrepsskallene med tomatpuré i ovnen på 200 °C i cirka 40 minutter.

Ha dem i en kjele og fyll opp med vann til det dekker. Tilsett stjerneanis og fennikel og kok opp. Trekk til side etter oppkok, ha på plastfolie og la det stå og trekke i 2 timer.

 

Sil av buljongen og reduser på svak varme til du har en dyp og fin skalldyrsmak, til ca. 2/3.

Ta av 1 dl saus og jevn med maisenna til du får en semitykk saus. Jevn med en god del smør og smak opp med salt og sitron. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev