Pommes Anna
4 store bakepoteter
100 g smeltet smør
salt
Høvl bakepotetene i tynne skiver. Stikk dem ut og legg dem i det smeltede smøret. Bland alt godt med smør og salt. Putt dem tilbake i de formene du brukte til å stikke dem ut med. Stek dem i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter til de er møre.
Blomkålpuré
1 blomkål
3 dl melk
salt
Del blomkålen opp i passe biter. Ha bitene i en kjele og hell melk over så det nesten dekker. Kok til de er møre og kjør det til en glatt puré med litt av melken. Smak til med salt.
Sitronpuré
skallet av 10 sitroner
Skrell sitronene og ta vare på skallet. Blansjer skallet seks ganger i vanlig vann og to ganger med en del sukker i. Sørg for at skallet er helt mørt. Kjør det til en smidig puré.
Smørstekt piggvar
800 g fileter av piggvar
200 g smør
salt og pepper
Kutt filetene i fire, fine stykker og ha på salt og pepper. Stek dem i panne til du får en stekeskorpe. Ha i smør og øs over til de er ferdige.
Ta vare på fettet i pannen som blir til overs, dette er en fin base til sausen.
Grønnkål
1 pakke grønnkål
Sett på en kjele med litt vann, salt og mye smør. Riv fine biter av kålen. Ha kålen i smørvannet til de er møre.
Nøttesmør
½ dl soyasaus
2 never hasselnøtter
smøret fra steking av fisk
Rist hasselnøttene godt i en varm panne. avkjøl litt og kutt i mindre biter. Ta smøret du hadde igjen fra steking av fisken. Tilsett soyasaus og de hakkede hasselnøttene.