En god rett både som forrett og hovedrett, gjerne til en festlig anledning.
Stekt kveite
600 g kveite, med fettkanten på 50 g
hvetemel salt og pepper
klaret smør
Kutt kveiten i fire like biter som saltes og pepres. Sikt hvetemel på den siden hvor skinnet har vært.Stekes så på sterk varme med melsiden ned til den har fått en brun og sprø skorpe. Trekk pannen til siden, snu fisken og la den trekke i pannen til den lett begynner å flake seg.
Jordskokkrem
200 g skrelte jordskokker
50 g smør
1 sjalottløk
3 dl tørr hvitvin
1 fedd hvitløk
5 dl melk
5 dl fløte salt og pepper
Stek jordskokkene lett sammen med hvitløk, og smør til de er gylne. Lag reduksjon ved å koke inn vinen og sjalottløken til en sirup.
Ha over melken og fløten på jordskokkene og la dem småkoke i 30 minutter. Kjør jordskokkene i en kjøk- kenmaskin med reduksjonen til en glatt puré. Smak til med mer av reduksjonen, salt og hvit pepper.
Stekte jordskokker
200 g jordskokker
50 g klaret smør