Beregn ca 120 g skinn og benfri kveitefilet pr person og stek fisken i en panne. Krydre med salt og pepper. Pass på at den ikke tørker ut.
Honningbakt purre med sitron
Kutt purren i ca 2 cm tykke biter.
Varm opp litt honning med grovkvernet pepper og skall fra en sitron. Dekk purren med honning og sitronskall og bak den i ovnen til den er myk på 150 °C. Ta av det ytterste laget.
Jordskokkpuré
500 g jordskokk skylles og skrubbes, men ikke skrubb av alt skallet. Kok dem i en 50 /50 blanding med melk og fløte til de er møre. Sil av melkeblandingen, men ikke kast den. Kjør blandingen i en blender til den er glatt og sil av. Smak til med salt, pepper og sukker.
Jordskokkskum
Reduser melk- og fløteblandingen litt ned. Smak til med salt og pepper og sil av. Skum opp med stavmikser før servering.
Jordskokksylindere
Stikk ut små jordskokksylindre med en sylinderform og kok dem i fløte og smør.
Ølglasert småløk
Rens løk og beregn 1 løk pr person. Kok 3 dl øl, helst type Norwegian Wood fra Haandbryggeriet, med 2 ss sukker, 3 ss hvitvinseddik og en kvist estragon. Sil av og kok løken i blandingen til den er mør.
Syltet sopp
1 dl balsamico
2 ss sitronsaft
1 ss soyasaus
1 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
1 dl hvitvin
2 dl vann
litt hel pepper
6 granskudd eller barnåler
3 einebær
Kok alle ingrediensene sammen. Sil av og slå det over soppen. La stå det stå og trekke over natten.
Grønne bønner
Blansjer de grønne bønnene og avkjøl. Sauter dem i smør, salt, pepper og sukker og et knust hvitløkfedd som du tar vekk ved servering. Anrett ingrediensene på en stor tallerken og avslutt med jordskokkskum.