Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Stekt kveite, jordskokkpure, sopp og bønner

Stekt kveite, jordskokkpure, sopp og bønner>

Beregn ca 120 g  skinn og benfri kveitefilet pr person og stek fisken i en panne. Krydre med salt og pepper. Pass på at den ikke tørker ut.

 

Honningbakt purre med sitron

Kutt purren i ca 2 cm tykke biter.

Varm opp litt honning med grovkvernet pepper og skall fra en sitron. Dekk purren med honning og sitronskall og bak den i ovnen til den er myk på 150 °C. Ta av det ytterste laget.

 

Jordskokkpuré

500 g jordskokk skylles og skrubbes, men ikke skrubb av alt skallet. Kok dem i en 50 /50 blanding med melk og fløte til de er møre. Sil av melkeblandingen, men ikke kast den. Kjør blandingen i en blender til den er glatt og sil av. Smak til med salt, pepper og sukker.

 

Jordskokkskum

Reduser melk- og fløteblandingen litt ned. Smak til med salt og pepper og sil av. Skum opp med stavmikser før servering.  

 

Jordskokksylindere

Stikk ut små jordskokksylindre med en sylinderform og   kok dem i fløte og smør.

 

Ølglasert småløk

Rens løk og beregn 1 løk pr person. Kok 3 dl øl, helst type Norwegian Wood fra Haandbryggeriet, med 2 ss sukker, 3 ss hvitvinseddik og en kvist estragon. Sil av og kok løken i blandingen til den er mør.

 

Syltet sopp

1 dl balsamico

2 ss sitronsaft

1 ss soyasaus

1 ss hvitvinseddik

1 ss sukker

1 dl hvitvin

2 dl vann

litt hel pepper

6 granskudd eller barnåler

3 einebær

 

Kok alle ingrediensene sammen. Sil av og slå det over soppen. La stå det stå og trekke over natten.

 

Grønne bønner

Blansjer de grønne bønnene og avkjøl. Sauter dem i smør, salt, pepper og sukker og et knust hvitløkfedd som du tar vekk ved servering. Anrett ingrediensene på en stor tallerken og avslutt med jordskokkskum.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev