Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Stekt kveite, bakt pastinakk, estragonemulsjon, friterte jordskokkchips

Stekt kveite, bakt pastinakk, estragonemulsjon, friterte jordskokkchips >

 

stekt kveite  

70 g kveite 

1 ts honning 

salt 

 

Smør honningen på én side av fisken. Brenn fisken med honningsiden ned i en varm panne til du får et svart, fint mønster på fisken. Ha fisken over på et brett med litt vann, olivenolje og salt. Stek på 110 °C i cirka 3-4 minutter. 

 

 

Estragonemulsjon

250 g estragon 

100 g spinat 

5 dl solsikkeolje 

 

Kjør alt sammen i en thermomix på 70 °C i 10 minutter. Sil av i en finmasket sil.

 

3 eggeplommer 

5 dl estragonolje 

salt og sitron, etter smak 

 

Visp eggeplommer og spe med olje til fast konsistens. Smak opp med salt og sitron.

 

 

Jordskokkchips 

4 jordskokker

solsikkeolje 

salt, etter smak

 

Høvle jordskokkene tynt på mandolin og legg dem i vann. Tørk av på papir. Friteres på 140 °C til de er sprø. 

 

 

Bakt pastinakk

Vask pastinakken og bak den hel med olivenolje og salt på 170 °C. Tiden avhenger av størrelsen. 

 

 

Saus på røkt kveite 

bein fra to kveiter på cirka 4 kg

5 dl hvitvinseddik 

7 dl hvitvin

5 sjalottløk

10 pepperkorn

kyllingkraft som dekker beina

 

Salt og røyk kveitebeina godt. Reduser hvitvin og eddik til 1/3. Tilsett pepper, sjalottløk og kveitebeina.

Fyll opp med kyllingkraft til kveitebeina dekkes og kok opp. Etter oppkok tas kjelen av varmen og dekkes med plast. La det trekke i cirka 3 timer. 

Ha 1 dl av kraften i en kjele. Kok opp og kjør inn smør til tykk konsistens. Smak opp med salt og sitron. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev