Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr kongekrabbe, hjertesalat og frisk sellerikrem

kongekrabbe, hjertesalat og frisk sellerikrem>

Stekt kongekrabbe

2 pølser fra ”armene” på kongekrabba

2 hvitløkfedd

litt solsikkeolje

noen korianderstilker

1 liten knoll ingefær, skrelt og kuttet i tynne skiver

2 ss smør

1 lime

salt og pepper

 

Sett en stekepanne på høy varme og ha i litt solsikkeolje. Når pannen er skikkelig varm har du i kongekrabben. Stek den gyllen på hver side. Ha i hvitløk, korianderstilker, koriander og smør. Øs det gylne smøret over krabben i ca et minutt. Ta denav varmen  og la den hvile i 3-4 minutter i smøret. Kutt opp krabben i fine skiver og bruk ingefær til å dekorere på tallerkenen.  

 

Krabbesalat

Bruk den delen på kongekrabben som sitter innerst på armen, som kun er hvitt ”scrapsen”

3-4 ss aioli

2 ss finhakket koriander

finrevet sitronskall fra 1 sitron

salt og pepper

 

Ha krabben i en kjele og sett den på lav varme og  damp den så den er gjennomkokt men fortsatt myk og fin. Legg den i en sil til avrenning. Finkutt krabben og bland med resten av ingrediensene. 

 

aioli

2 eggeplommer

1 ss dijonsenep

3 dl nøytral olje

1 ss hvitvinseddik

litt vann

1 stort hvitløkfedd

2 ss finhakket kjørvel

salt og pepper etter smak

sitronsaft etter smak

 

Visp eggeplommene, dijonsennep, litt salt og eddik godt sammen. Kjør hvitløk og olje sammen med en stavmikser. Visp oljen i en tynn stråle inn i eggene. Ha i litt vann om aiolien blir for tykk.

Rør inn grov sennep og kjørvel. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

 

Syrlig sellerikrem

1 liten sellerirot

sitronjuice fra ca 1 sitron

litt olivenolje

salt etter smak

 

Kutt opp selleriroten i grove biter og kok den mør i lett saltet vann. Sil av vannet og ha sellerien i en blender. Kjør den opp med olivenolje og sitronjuice, og litt av væsken den ble kokt i.

Ha i væske til en får en glatt og fin konsistens. Smak til med salt. Du kan bruke melk og fløte når du koker sellerien hvis du ønsker en mer kraftig krem.

 

Stekt hjertesalat

1 hjertesalat

nøytral olje

3 ss soyasaus

1 ss smør

1 ss sitronjuice

 

Skjær hjertesalaten i 4 båter og varm opp en stekepanne til høy varme. Ha i litt olje og legg i hjertesalaten, stek den kjapt på hver side. Ha i resten av ingrediensene. Glasèr salaten i blandingen. Pass på at det hele går kjapt så ikke hjertesalaten blir brun. Dette kan også gjøres på grillen, bare at da pakkes alt inn i aluminiumsfolie.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev