Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr ørret, rogn og østersvinaigrette

ørret, rogn og østersvinaigrette>

4 fine porsjonsbiter med ørretfilet

4 østers

50 g smør

100 g bacon

1 sjalottløk

1 sitron

50 g smør

1 løk

¼ frossen loff

100 g løyrom eller annen rogn

300 g puy linser

¼ bunt bladpersille 

2 epler

 

Legg loffen i fryseren. Vask linsene godt før du har dem i en kjele. Dekk linsene med vann og tilsett bacon og løk i grove biter. Dette skal så kokes til linsene er møre. Ha på godt med vann da linsene trekker til seg masse væske. Når linsene er møre, fisk ut løken og baconet. De skal ikke være med på tallerkenen.

Skrell og kutt eple og persillerot  opp i 1x1 cm biter. Vask og plukk persillebladene fra stilken. Ta ut loffen av fryseren og skjær syltynne skiver av brød som du legger på og tilpasser med størrelsen av fiskestykkene.

 

Østersvinaigrette

Åpne alle østersene med en østerskniv og hell saften i en liten bolle. Østersen kuttes grovt og has sammen med saften. Tilsett 2 ts sitronsaft, ½ finkuttet sjalottløk og 2 ss god olivenolje.

Stek persilleroten i smør til de blir møre før du tilsetter linsene, eplene og persillen. Smak til med salt og pepper. Stek fiskebitene med brødet på lav varme i olje til brødet er gyllent. Snu fiskestykkene i pannen og tilsett litt smør, salt og pepper.

Fiskestykkene kan ligge i pannen på lav varme til de er ferdig. Anrett fiskestykkene på linsesalaten og garner med løyrom og litt høsturter. Til slutt legger du litt av østersvinaigretten rundt fisken på tallerkenen.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev