Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr fjellørret, ristede mandler og bakte poteter

fjellørret, ristede mandler og bakte poteter>

2 fjellørreter

salt og pepper

1 dl hvetemel

2 ss grovhakket bladpersille

1 ts finhakket timian

2 ss finhakket vårløk

4 ss smør

16 grønne asparges

4 ss grovhakkede mandler

600 g små poteter, gjerne Morenepoteter

2 ss rapsolje

 

Snitt i skinnet på fisken og krydre både utvendig og innvendig med salt og pepper. Vend fisken i hvetemel. Fyll fiskene med persille, timian og vårløk. Stek dem i smør i en stor stekepanne på middels varme på begge sider til fisken er gjennomstekt. Dette tar 10-15 minutter. Løft ut fisken og stek aspargesen raskt i samme panne til de er al dente. Dette tar 2-4 minutter. 

Rist mandlene i en tørr stekepanne til de er gylne. Vend potetene i olje og krydre med salt og pepper. Stek i ovnen på 180 °C til potetene er møre. Dette tar ca. 15 minutter hvis potetene er små. Ta ut potetene og bland dem med grønne erter og lakserogn like før servering. Server fisken på et stort fat og strø mandlene over. Server med asparges, potetene og stekesmøret. Sett fatet midt på bordet og la alle forsyne seg selv. Sosialt, hyggelig og godt!   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev