Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Sopprisotto, torsk, baconterninger og soyasmør

Sopprisotto, torsk, baconterninger og soyasmør>

Torskefilet uten skinn og ben til 4 personer

150 g baconterninger

½ dl soyasaus

300 g usaltet smør

1 løk

1 kopp risotto

god olivenolje

2 kopper hvitvin

100 g kantareller

100 g erter

50 g parmesan

2 dl kyllingbuljong

salt og pepper etter smak

 

 

Fres først løk og risottoris i olje. Tilsett hvitvin, reduser og la risen kjøle litt ned. Fres kantareller og erter i litt olje. Tilsett den reduserte risottoen og spe trinnvis med kyllingbuljongen til risen er al dente. Monter en halv kopp parmesan. Bak torsken med salt og pepper og en god olivenolje i ovnen på ca 170 °C i 6-7 minutter.

Hvis du ikke har grill, kan du brune purreløken i en tørr panne og sette den i ovnen med fisken. Ha en kopp med baconterninger og smøret i en kjele. La det koke til smøret er klarnet og baconterningene er blitt brune. Tilsett en halv dl soyasaus og rør inn. Legg torskefiletene på risottoen og biter av purre på toppen. Dander med bacon rundt, krydre med salt og pepper og soyasmør til slutt.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev