FOTO veslemøy Vråskar
KOKK tony Michelle Olsen og Tam Than Vo
appetitt 1/2012
Torskefilet uten skinn og ben til 4 personer
150 g baconterninger
½ dl soyasaus
300 g usaltet smør
1 løk
1 kopp risotto
god olivenolje
2 kopper hvitvin
100 g kantareller
100 g erter
50 g parmesan
2 dl kyllingbuljong
salt og pepper etter smak
Fres først løk og risottoris i olje. Tilsett hvitvin, reduser og la risen kjøle litt ned. Fres kantareller og erter i litt olje. Tilsett den reduserte risottoen og spe trinnvis med kyllingbuljongen til risen er al dente. Monter en halv kopp parmesan. Bak torsken med salt og pepper og en god olivenolje i ovnen på ca 170 °C i 6-7 minutter.
Hvis du ikke har grill, kan du brune purreløken i en tørr panne og sette den i ovnen med fisken. Ha en kopp med baconterninger og smøret i en kjele. La det koke til smøret er klarnet og baconterningene er blitt brune. Tilsett en halv dl soyasaus og rør inn. Legg torskefiletene på risottoen og biter av purre på toppen. Dander med bacon rundt, krydre med salt og pepper og soyasmør til slutt.