Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Smørposjert sjøtunge

Smørposjert sjøtunge >

4 sjøtunger a 300-400g

200 g ferske reker med rogn

revet dill og fennikel

frityrstekt rugbrød

revet pepperrot

 

Posjèr fisken i godt saltet vann med dill og fennikel i ca 7-10 minutter. Anrett fisken med smørsaus med reker, dill, gressløk, rugbrød og nyrevet pepperrot.

 

SMØRSAUS

4 dl hvitvin

2 sjallottløk

2 ss hakket fennikelgress

1 stjerneanis

fennikelfrø

2 dl fløte

250 g kaldt usaltet smør i terninger

saften av 2 sitroner

salt og cayennepepper

gressløk

 

Kok inn vin,krydder og sjallottløk i tynne skiver. Reduser dette til det er nesten tørt. Ha i fløte og kok inn og pisk inn smør. Smak til med sitron, salt og cayennepepper.

Server med reker, dill  og gressløk.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev