Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr stekt uer, kongekrabbetortellini og hollandaise

stekt uer, kongekrabbetortellini og hollandaise >

En uerfilet med skrapet skinn porsjoneres i passelige stykker. Snitt skinnet og stek i en panne med smør, hvitløk og sitronskall.

 

Pastadeig

250 g hvetemel

2 egg

3 eggeplommer

1 ss olivenolje

1 ts salt

 

Kjør alt sammen i en blender. Pakk deigen godt sammen og la den hvile i minimum 2 timer i kjøleskapet.

 

Auberginepuré

2 auberginer, skrelt og kuttet i biter

2 hvitløkfedd

2 banansjalottløk

1 dl solsikkeolje

2 dl fløte

3 ss olivenolje

 

Stek auberginene i solsikkeoljen. Når de er blitt gylne tilsettes finsnittet sjalottløk og hvitløkfedd. Stek videre til løken er blitt mør. Sil av overflødig olje og ha dem tilbake i pannen med fløte. Kok opp og kjør dem i en blender til glatt puré. Smak til pureen med olivenolje og sitron.  

 

Syltet gresskar

1 buttleneck gresskar, høvlet i skiver

1 dl hvitvineddik

2 dl vann

40 g sukker

10 g salt

1 dl olivenolje

1 kvist timian

 

Kok opp og trekk gresskaret mørt i laken.

 

Tortellini

1 klo av kongekrabbe, renset

1 egg

1 ss sennep

3 dl solsikkeolje

sitron etter smak

1 fedd hvitløk

cayennepepper

 

Kok den ytterste delen av kloen i ca 3 minutter til tortellini. Den innerste og fineste krabbeloinen spares til steking. Ha egg, olje, sennep, hvitløk og litt salt i ett litermål. Kjør alt sammen med stavmikser til majones. Smak til med sitron og cayennepepper. Riv krabben grovt og smak opp med majonesen. Pastadeigen kjevles ut på det tynneste og  formes som tortellinis. Kok dem i 2-3 minutter.  

 

Noisettehollandaise 

2 finsnittede sjalottløk

1 dl hvitvinseddik

1 grovkuttet eple

10 pepperkorn

1 laurbærblad

2 dl hvitvin

2 eggeplommer

2 dl brunet og silt smør

1 dl god olivenolje

 

Ha løk, eddik, vin, eple og laurbærblad i en kjele. Reduser ned til det er 1/2 dl igjen av væsken. Sil av. Pisk eggeplommene og reduksjonen luftig over et vannbad. Monter inn smør og olivenolje og smak til med sitron og salt. Ha smeten over i en chiffon og tilsett 2 patroner. Vend flasken forsiktig så hollandaisen ikke sprekker.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev