4 sjøtunger a 400-500 g
smørflyndre, hummertunge, rødspette osv. kan også brukes
8 ss smør
2 ss nøytral olje
salt og pepper
100 g grovt rug- eller hvetemel
1 sitron
2 vårløk
12 stjerneløk eller boretaneløk
8 sjalottløk
1 blomkål
4 ss kapers
200 g spinat
800 g småpoteter
Kok alle løkene al dente i lettsaltet vann. Kok også potetene i lettsaltet vann og hold dem varme. Flå fisken, eller få den ferdig flådd hos fiskehandleren. Vend den i mel sammen med litt salt og pepper. Nå kan du gjerne steke en og en fisk ferdig i pannen. Hvis du skal servere alle fire på en gang, er det lurt å steke fisken gyllen i stekepannen på høy varme med litt olje, for så å legge den på stekebrett.
Så steker du løken, kapersen og blomkålen i store buketter i pannen sammen med litt smør. Hell dette over fisken, krydre med salt og pepper og stek den ferdig i ovnen på 180 °C. Sjekk om fisken er ferdig ved å stikke en kniv ned ved ryggbeinet. Se om den er hvit helt inn til beinet, den skal ikke være blank. Press over litt sitron rett før servering og server den hel sammen med løken, blomkålen og de kokte potetene. Vend spinaten sammen med grønnsakene i kjelen før du legger det opp. Smøret er sausen.