Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Sjøkreps og agnolotti

Sjøkreps og agnolotti>

4 store sjøkreps

200 g ferske og rensede, grønne erter

1,5 dl fløte

1 ss søt hvitvin

pastadeig til ca 20 agnolotti

 2 små finkuttede sjalottløk

noen fine mynteblader til pynt

4 ss skalldyrolje

vaniljeeddik eller en god rieslingeddik

200 g melk

1 vaniljestang

100 g petit pois

 

Rens sjøkrepshalene og ta vare på skall og hoder til olje. Grill eller stek sjøkrepsen hardt på den ene siden og la dem fortsatt være glassaktige ved servering. Blansjer ertene, avkjøl dem i iskaldt vann og rens 50 g til pynt. Reduser ned fløten til den er tykk. Miks den med resten av ertene til en fin krem sammen med hvitvinen. Kjøl kremen ned og lag passe store agnolotti. Beregn ca 4 stykker til hver. Du kan også lage en annen form som tortellini eller ravioli. Bland renset petit pois med sjalottløk, gressløk og skalldyrolje og smak til med eddik.

Varm opp melken med vaniljestangen til ca 50 °C og la det trekke smak før det mikses til skum. Legg agnolotti og biter av sjøkreps pent opp på en stor tallerken. Pynt med petit pois, mynteblader og vaniljeskum rundt. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev