Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Sjøkreps Mactan Islands

Sjøkreps Mactan Islands>

3 sjøkreps

1 kvast basilikum

4 limeblader

1 liten knoll ingefær

1 ts solsikkeolje

3 dråper sesamolje

20 g smør

 

Basilikum og limeblader finkuttes og ingefær rives med en microplane. Ha i 3 dråper sesamolje i marinadeblandingen. Klipp av mageskallet på sjøkrepsen og pensle kjøttet med basilikum- og limemarinaden. Grill sjøkrepsen på under- og oversiden i ca. 3-4 min, avhengig av størrelse på sjøkrepsen.Avslutt grillingen med magesiden opp. Ha på smøret og ponzu- og teriyakisaus.

 

Ponzu- og teriyaki

1 dl soya

1 ss limejuice

1 ss ponzu

1 halv lime og zest

1 dl teriyakisaus

 

Alle ingredienser blandes sammen og has på de grillede sjøkrepsene.

 

Garnityr

¼ piri piri

1 sitrongress

1 knutekål

½ rødløk

pepperrot

1 ss riseddik

1 ss sukker

1 ts fish sauce

1 kvast basilikum 

 

Bland sammen riseddik, sukker, fish sauce og finkuttet piri piri. Finkutt rødløk, sitrongress og knutekål i tynne skiver og mariner opp i riseddik-miksen.

Legg garnityret over sjøkrepsene og avslutt med revet pepperrot og basilikum.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev