Vask og rens en uer på ca 2,5 kg for innmat. Ha litt grovsalt i bunnen av en ildfast form. Legg fisken og et par hvitløk i formen og dekk den igjen med grovsalt. Sett i ovnen på 140 °C. Stekes i 35-40 minutter sammen med en hel artiskokk.
Rødbeter og gulrøtter renses og kokes, og smørslynges rett før servering. Del to hele kepaløk i fire biter. Legg dem sammen med ueren etter 10 minutter sammen med 3 lime. 20 minutter etter at fisken er satt inn tilsettes en grovkuttet sellerirot sammen med smør, salt og pepper.
Skalldyrshollandaise
2 eggeplommer
2 ss hvitvinsreduksjon eller eddik
4 dl klaret smør
1 dl godt redusert skalldyrkraft, gjerne strandkrabbe
1 knivsodd xantana
Pisk eggeplommene sammen med hvitvin,. Spe med smør. Ha i kraften og tykne med xantana texturas. Smak til med salt, pepper og sukker eller sitron. Server fisken gjerne rett fra formen med alle ingrediensene rundt. Dette er en hyggelig søndagsmiddag.