Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Saltbakt uer, grønnsaker og skalldyrshollandaise

Saltbakt uer,grønnsaker og skalldyrshollandaise>

Vask og rens en uer på ca 2,5 kg for innmat. Ha litt grovsalt i bunnen av en ildfast form. Legg fisken og et par hvitløk i formen og dekk den igjen med grovsalt. Sett i ovnen på 140 °C. Stekes i 35-40 minutter sammen med en hel artiskokk.

Rødbeter og gulrøtter renses og kokes, og smørslynges rett før servering. Del to hele kepaløk i fire biter. Legg dem sammen med ueren etter 10 minutter sammen med 3 lime. 20 minutter etter at fisken er satt inn tilsettes en grovkuttet sellerirot sammen med smør, salt og pepper.  

 

Skalldyrshollandaise

2 eggeplommer

2 ss hvitvinsreduksjon eller eddik

4 dl klaret smør

1 dl godt redusert skalldyrkraft, gjerne strandkrabbe

1 knivsodd xantana

 

Pisk eggeplommene sammen med hvitvin,. Spe med smør. Ha i kraften og tykne med xantana texturas. Smak til med salt, pepper og sukker eller sitron. Server fisken gjerne rett fra formen med alle ingrediensene rundt. Dette er en hyggelig søndagsmiddag.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev