Koljegnocchi
100 g røkt kolje
2 dl H-melk
1 dl hengt Cremè fraîche
saften av 1 sitron
finhakket kjørvel
150 g kokt mandelpotet
20 g revet parmesan
1 eggeplomme
10 g potetmel
Ca 50 g mel
Trekk kolje i melk til den flaker seg, og sil av. Knus den sammen med Cremè fraîche og smak til med sitron og kjørvel. Avkjøl. Passer poteten gjennom en fin sil og kna inn eggeplomme, parmesan, potetmel og mel. Kan hende den trenger litt mer mel. Den skal ha konsistens som en bløt pastadeig. Smak til med salt. Kjevle ut deigen til ca 7 mm tykk, bruk gjerne en pastamaskin.
Legg så på fyllet i små halvkupler på halve gnocchideigen. Legg den andre halvdelen oppå, og form passe store ravioli. Kok opp en kjele med vann og legg ravioliene i. La det trekk til de flyter opp. Ha dem over i isvann. Når de har rent av seg, stekes de på middelsvarme på ‹kuppelsiden». Ha i litt smør og øs over til de blir varme.
Steinsoppmousseline
50 g steinsopp
50 g sjampinjong
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
litt fersk timian
2 dl kyllingkraft
1 dl hvitvin
1 ½ dl fløte
1 dl melk
1 ss cremè fraîche
Hakk opp sopp, løk og hvitløk. Fres dette i en kjele med litt timian. Ha i hvitvin og reduser til halvparten. Ha på kyllingkraft og fløte. Ta vare på ½ dl og 1/2 dl melk. La dette trekke i ca 15 minutter. Kjør blandingen glatt i en blender, og smak til med salt og sitron. Passer gjennom fin sil. Pisk opp fløte og vend inn i sausen like før servering
Til servering
1 steinsopp-topp
litt kantarell
litt fåresopp
lardo kuttet i tynne ark på 2 mm
Stek gnocchi i panne. På slutten kan du ha i steinsopp, kantarell og fåresopp. Legg gnocchi i bunnen og en skive med steinsopp oppå. Legg på arket med lardo så den smelter over. Dander med sopp rundt og naper med mousselinesausen. Topp retten med fritert potet og persille.