Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Røkt koljegnocchi med steinsopp og lardo

Røkt koljegnocchi med steinsopp og lardo>

Koljegnocchi

100 g røkt kolje

2 dl H-melk

1 dl hengt Cremè fraîche

saften av 1 sitron

finhakket kjørvel

150 g kokt mandelpotet

20 g revet parmesan

1 eggeplomme

10 g potetmel

Ca 50 g mel

 

Trekk kolje i melk til den flaker seg, og sil av. Knus den sammen med Cremè fraîche og smak til med sitron og kjørvel. Avkjøl. Passer poteten gjennom en fin sil og kna inn eggeplomme, parmesan, potetmel og mel. Kan hende den trenger litt mer mel. Den skal ha konsistens som en bløt pastadeig. Smak til med salt. Kjevle ut deigen til ca 7 mm tykk, bruk gjerne en pastamaskin.

Legg så på fyllet i små halvkupler på halve gnocchideigen. Legg den andre halvdelen oppå, og form passe store ravioli. Kok opp en kjele med vann og legg ravioliene i. La det trekk til de flyter opp. Ha dem over i isvann. Når de har rent av seg, stekes de på middelsvarme på ‹kuppelsiden». Ha i litt smør og øs over til de blir varme.

 

Steinsoppmousseline

50 g steinsopp

50 g sjampinjong

1 sjalottløk

1 fedd hvitløk

litt fersk timian

2 dl kyllingkraft

1 dl hvitvin

1 ½ dl fløte

1 dl melk

1 ss cremè fraîche

 

Hakk opp sopp, løk og hvitløk. Fres dette i en kjele med litt timian. Ha i hvitvin og reduser til halvparten. Ha på kyllingkraft og fløte. Ta vare på ½ dl og 1/2 dl melk. La dette trekke i ca 15 minutter. Kjør blandingen glatt i en blender, og smak til med salt og sitron. Passer gjennom fin sil. Pisk opp fløte og vend inn i sausen like før servering

 

Til servering

1 steinsopp-topp

litt kantarell

litt fåresopp

lardo kuttet i tynne ark på 2 mm

 

Stek gnocchi i panne. På slutten kan du ha i steinsopp, kantarell og fåresopp. Legg gnocchi i bunnen og en skive med steinsopp oppå. Legg på arket med lardo så den smelter over. Dander med sopp rundt og naper med mousselinesausen. Topp retten med fritert potet og persille.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev