Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Rødspetterulader, hvitvinsaus og reker

Rødspetterulader, hvitvinsaus og reker>

4 rødspetter, ca 400 g flådd, med bein

300 g skrelte reker

1 finkuttet fennikel

1 finhakket purre

1 finhakket gulrot

1 finkakket gul løk

5 hvite pepperkorn

1 kvast timian

3 dl hvitvin

2 dl fløte

1 sitron

salt og pepper etter smak

 

Fileter ut 4 fileter og rull dem til en fast og fin rullade. Stikk en tannpirker gjennom hver. Del opp fiskeskroget og skyll det rent for blod. Legg det i en kjele. Ha i grønnsaker og vin så det dekker. Kok opp, skum av og trekk kjelen til side i ca 30 minutter. Sil av kraften og reduser den til ¼.

Ha i fløte og reduser til halvparten. Kok opp 2 dl(?) med lettsaltet vann med skall fra sitronen. Legg rødspetterulladene i og trekk kjelen på svak varme i ca 8 minutter. Server rulladene med saus, reker og presset potet. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev