FOTO stian Broch
KOKK angus Hugøy, Olav Egeberg og Dave Mc Carty
appetitt 3/2015
1 stor rødspette, ca 2 kg
1 sitron
brunt sukker
1 kg amadinepoteter
200 g andefett
1 bunt timian
30 g fennikelfrø
200 g romtemperert smør
olivenolje
salt og pepper
Skjær med kniv et rutemønster i fisken, litt inn i kjøttet.
Dekk fisken med smør og fennikelfrø, salt og pepper.
Sett den i ovnen på 170 °C i ca 15-20 minutter til kjernetemperaturen er på 46 °C.
Ha god olivenolje over fisken rett før servering.
Del sitronen i to, press kjøttsiden ned i brun farin og karamelliser den i en stekepanne.
Del potetene i to og legg dem i en ildfastform.
Dekk med andefett, timian, salt og pepper.
Stek dem på 200 °C i ovnen i ca 20 minutter til de er gylne.