Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Rødspette, sitron og confiterte poteter

Rødspette, sitron og confiterte poteter>

1 stor rødspette, ca 2 kg

1 sitron

brunt sukker

1 kg amadinepoteter

200 g andefett

1 bunt timian

30 g fennikelfrø

200 g romtemperert smør

olivenolje

salt og pepper

 

Skjær med kniv et rutemønster i fisken, litt inn i kjøttet.

Dekk fisken med smør og fennikelfrø, salt og pepper.

Sett den i ovnen på 170 °C i ca 15-20 minutter til kjernetemperaturen er på 46 °C.

Ha god olivenolje over fisken rett før servering.

Del sitronen i to, press kjøttsiden ned i brun farin og karamelliser den i en stekepanne.

Del potetene i to og legg dem i en ildfastform.

Dekk med andefett, timian, salt og pepper.

Stek dem på 200 °C i ovnen i ca 20 minutter til de er gylne.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev