Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Rødspette, jordskokk og løpstikke

Rødspette, jordskokk og løpstikke >

2 rødspettefileter

150 g jordskokk

løpstikke 

100 g spinat 

100 g cashewnøtter 

25 g rismelk

 

Legg cashewnøtter i vann over natten og kjør dem opp med rismelk. Blansjer løpstikke og spinat til det er mørt og press ut alt vann. Kjør dette opp på blender til en helt homogen masse og bruk gjerne litt av blansjeringsvannet for å få prosessen i gang. Vend inn den deilige grønne pureen i cashewkremen.

Sett den på kjøl til du skal bruke den slik at den ikke oksiderer. Jordskokken vaskes godt og bakes i ovn med litt rapsolje på 180 °C i ca. 2 timer.

Lag noen deilige jordskokkchips ved å høvle dem til tynne chips. Friter chipsen på 160-170 °C i nøytral olje. Stek rødspettfileten, gjerne med skinnet, og server med jordskokk- og løptikkepuré.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev