FOTO fredrik Rnge
KOKK tony Martin og Roy Klausen
appetitt 1/2017
2 rødspettefileter
150 g jordskokk
løpstikke
100 g spinat
100 g cashewnøtter
25 g rismelk
Legg cashewnøtter i vann over natten og kjør dem opp med rismelk. Blansjer løpstikke og spinat til det er mørt og press ut alt vann. Kjør dette opp på blender til en helt homogen masse og bruk gjerne litt av blansjeringsvannet for å få prosessen i gang. Vend inn den deilige grønne pureen i cashewkremen.
Sett den på kjøl til du skal bruke den slik at den ikke oksiderer. Jordskokken vaskes godt og bakes i ovn med litt rapsolje på 180 °C i ca. 2 timer.
Lag noen deilige jordskokkchips ved å høvle dem til tynne chips. Friter chipsen på 160-170 °C i nøytral olje. Stek rødspettfileten, gjerne med skinnet, og server med jordskokk- og løptikkepuré.