Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Purre, hirse, purreolje, ramsløk, kapers og blåskjellkraft

Purre, hirse, purreolje, ramsløk, kapers og blåskjellkraft>

Purre

Bak purren på 220 °C i 15 minutter. Skrell av det ytterste laget og kutt dem i 3 cm tykke skiver.

 

Purreolje

500 g purre, kun det hvite

500 g solsikkeolje 

 

Dette blandes sammen og varmes opp til 80 °C.

 

Hirse

100 g hirse

olje til fritering

 

Friter hirsen på 180 °C i 2 minutter.

 

Kapers

Høst inn blomsterhodene på kapersen når den begynner å visne etter avblomstringen. Legg dem i salt i 2 uker, rens og skyll dem.

Legg dem tilbake i litt av den salte væsken for videre saltsylting.

 

Blåskjellkraft

2 kg blåskjell

1 l hvitvin

2 fennikler

5 løk

1 stangselleri eller liten sellerirot

1 hvitløk

500 g Rørossmør

1 l Røros Helmelk

 

 

Rens blåskjell, kutt grønnsaker i brunoise og legg alt i en kjele. Tilsett vin, reduser i en time, deretter tilsettes en liter vann. Reduser i 2 timer, tilsett melk og smør. Reduser i 2 timer. Smak til med epleeddik og salt. Server suppen med purre, kapers og blåskjellkraft som er skummet opp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev