Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Posjert klippfisk, svineglace og puffa svinesvor

Posjert klippfisk, svineglace, puffa svinesvor>

Posjert lysing

Klippfisken rulles opp med klingfilm og strammes til en pølse. Kombidamp den på 38 °C til 32 °C. Kjøl ned og ta den ut av klingfilmen og posjoner. Dette gjøres for å få en fin form. Kombidampes videre på 56 °C til den er ferdig. Den skal skive seg lett.

 

Svineglace

1 l kyllingkraft

1 l svinekraft

3 dl rødvin

1 dl portvin

  

Reduser vin til  en tykk juice, tilsett kraft og kok til ønsket tykkelse. Smakes til med salt, pepper, eple-edikk og sitron

 

Svinepuff

Svinesvor

Frityrolje

 

Kutt svinesvor i små terninger, kokes 2 ganger til den er mør. Det tar ca 1 time. Tørkes i ovn på 68 °C i 12 timer. Friteres på 200 °C til de puffer seg opp. Tørkes på papir og smakes til med salt. Legg fiskeskivene opp på en tallerken. Dander grønnsaker og garnityret rundt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev