Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Piggvar, røkt pepperrotfløte, dillolje, gulrot og rosenkål

Piggvar, røkt pepperrotfløte, dillolje, gulrot og rosenkål>

piggvar 

piggvar på ca. 2 kg

3 ss smør

2 fedd hvitløk

5 stilker timian

 

Skyll og tørk piggvaren godt. Bruk en brødkniv og kutt av hode og hale før den deles langs ryggraden. Klipp av finnene med en saks. Stek fisken i en stekepanne med olje, ca. 5 minutter på hver side og avslutt med smør, timian og hvitløk. La fisken trekke ferdig i panna.

 

 

røkt pepperrotfløte med dillolje

5 dl fløte

50 g revet pepperrot

1 bunt dill

3 dl solsikkeolje

røykepistol og røykespon

 

Kok opp fløte med pepperrot og kok ned til ca. 3 dl. Hell fløten over i en romslig boks med lokk. Tilfør røyk i boksen med røykepistol og la røyken legge seg før du åpner. Sil det over i en liten kjele og smak til med salt.

Kjør dill og olje til en «pesto». Ha det over i en kjele og kok opp, sil av oljen og kjøl den ned. Varm opp fløten, ha i litt av oljen og server.

  

pannestekt gulrot

4 gulrøtter

2 ss smør

2 fedd hvitløk

5 stilker timian

 

Skrell gulrøttene og stek dem i en panne, først i olje til de blir gylne. Ha i smør, hvitløk og timian og skru ned varmen. Stek til gulrøttene er møre, snu dem av og til.

 

Rosenkålblader og stekt kjerne

20 rosenkål  

3 ss smør

3 fedd hvitløk

10 stilker timian

 

Kutt av roten på rosenkålen og skrell forsiktig av de ytterste bladene. Disse skal kokes i 10 sekunder i godt saltet vann før de går direkte i isvann. Før servering tørkes de godt og vendes med litt salt og olivenolje.

Rosenkålkjernene skal stekes i en stekepanne først med litt olje i ca. 2 minutter. Ha i smør, hvitløk og timian. Her kan man enten la dem stå på lav varme og steke, eller ha dem over på et brett i ovnen der de bakes ferdig.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev