Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Piggvar, persille blanquette og epler

Piggvar, persille blanquette og epler>

Piggvarfilet, ca. 100 g per person

 

Krydres med salt og pepper og dampes i ca. 4 minutter på 100 °C. Grilles lett med en gassbrenner og pensles med brunet smør.

 

Persille blanquette

300 g hønsefond

150 g smør

2 egg

2 ss crème fraîche

200 g persille

smakes til med champagne-eddik, salt og pepper

 

Hønsefond kokes opp med smør, blendes i blender og varme egg tilsettes. Persille som er plukket kjøres til en helt irrgrønn blanding og smakes til med de resterende ingrediensene. Kan eventuelt jevnes med xantana eller blond roux.

 

Råmarinerte epler

Eplene skjæres tynt på mandolin og kan stikkes ut som på foto. Vakumeres med eplemost tre ganger. Har du ikke vakum kan de legges ned i eplemost.

Anrett som på bildet.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev