FOTO Ulla Westbø
KOKK Nils Henrik Søberg og Raul Jimenez
APPETITT 2/2008
8 skiver parmaskinke
720 g breiflabbfilet
Fisken saltes, pepres og rulles inn i parmaskinken. Stekes på 180 °C i ca 15 – 20 minutter.
SØTPOTETPURE
1 søtpotet
3 dl hønsekraft
2 ss smør
salt og pepper
Kutt søtpotetene i passe tykke skiver og legg dem i en ildfast form. Ha på hønsekraft og smør. Stek formen i ovnen på 180 °C i ca 30-40 minutter.
SELLERIPURE
1/2 middels stor sellerirot
1/2 dl fløte
1 ss smør
salt og cayennepepper
Kutt selleriroten i terninger og ha den i en kjele. Hell på fløte og kok den mør. Sil av fløten, men ta vare på den. Ha selleriroten i en hurtighakker eller blender.
Spe med fløten til en glatt konsistens, men ikke for bløt. Smak til med salt og pepper.
POMMES ANNA
5 bakepoteter
250 g smør
2 knuste hvitløk
salt og pepper
Skrell og skjær bakepotetene, helst på mandolin eller ostehøvel. Ikke legg dem i vann - her må det jobbes raskt.
Smelt smør og hvitløk.
Kle en ildfast form med bakepapir og pensle den med smeltet smør. Legg potetskivene overlappende på hverandre og pensle med smør på hvert lag. Krydre med salt og pepper mellom lagene. Sett formen i ovnen på 160 °C og stek den i ca 45–50 minutter.
MARINERT HONNINGMELON
4 passe biter honningmelon
1 dl god olivenolje
1 ss hvitvineddik
sitronsaft etter smak
1 ts sukker
salt og pepper
Rør alle ingrediensene sammen og mariner melonen i dette i ca 1- 2 timer før servering.
VINAIGRETTE
3 dl balsamicoeddik
1 laurbærblad
2 fedd hvitløk
6 pepperkorn
2 dl god olivenolje
1 ss sukker
Reduser eddiken til halvparten med krydderet, og tilsett oljen. Lag en fin runding av selleripuré på en tallerken. Skjær breiflabben i pene stykker og legg stykkene på pureen med et triangel av Pommes Anna og et stykke søtpotetfondant ved siden av. Dander med marinert honningmelon og avslutt med balsamico vinagrette. Pynt gjerne med litt koriander.