Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr stekt kveite, betesalat og muskatsaus

stekt kveite, betesalat og muskatsaus>

1 kveitefilet, uten skinn og bein, ca 800 g

1 neve grovsalt

1 gulbete

1 pose små gulrøtter

1 nepe

1 rødbete

2 ss usaltet smør

1 liten muskatnøtt

3 dl blåskjell el. fiskekraft

50 g usaltet smør

 

Salt kveiten i ca 10 minutter. Skyll vekk saltet og tørk fileten på kjøkkenpapir. Skrell neper og beter og kutt dem i ulike former. Kok dem møre i vann med salt og smør.

 

 

Muskatsaus

Kok inn blåskjellkraft til det halve. Rør inn romtemperert usaltet smør. Ha i revet muskatnøtt, salt og pepper og noen dråper sitronsaft. Pannestek kveiten på den ene siden til den er nesten gjennomstekt. La den hvile i to minutter før det rives muskat på toppen og serveres.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev