800 g brosmefilet, skinn og bein fri
2 ss meierismør
1 hvitløksfedd
sitron, solsikkeolje, salt og pepper
½ nykål
8 små gulrøtter, helst mini gulrot
2 sjalottløk
4 reddiker
1 sitron
salt og pepper og meierismør
2 dl hvitvin
1 sjalottløk
1 ss sherryeddik
1 dl fløte
140 g meierismør
Salt og pepper
Del alle grønnsakene opp. Kålen kan gjerne være i tykke strimler. Gulroten kuttes i to og reddiken deles i to.
Begynn med å forvelle gulroten. Ikke kok mer enn par minutt da disse skal stekes videre i panne.
Reddiken kokes i godt saltet vann. Kok 2-3 minutt og legges i en bolle. Press en halv sitron over og dekk med plast.
Kålen kokes i vann med salt og smør i kun i 4 minutter.
Kutt sjalottløk fint og kok sammen med hvitvin og sherryeddik, til det er ca ½ dl væske igjen.
Tilsett fløte og reduser igjen til halvparten.
Visp inn smørterninger til tykk konsistens og smak til med salt, pepper og frisk sitronsaft.
Brosmen saltes godt i 10 minutt før den skal stekes. Begynn med høy temperatur kun i solsikkeolje.
Når den har fått jevn og fin farge, skrues varmen ned til halv parten og smør og hvitløk tilsettes.
Øs smøret og fiskestykkene til den er ferdig stekt i ca 7-9 minutter.
Helt tilslutt presset sitron over og den er klar til servering
Når brosmen begynner å bli klar, kokes kål og reddik i smørvann.
Gulroten stekes i samme panne som fisken til den er brun.