Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Pannestekt brosme, nykål og smørsaus

Pannestekt brosme, nykål og smørsaus>

800 g brosmefilet, skinn og bein fri

2 ss meierismør

1 hvitløksfedd

sitron, solsikkeolje, salt og pepper

½  nykål

8 små gulrøtter, helst mini gulrot

2 sjalottløk

4 reddiker

1 sitron

salt og pepper og meierismør

2 dl hvitvin

1 sjalottløk

1 ss sherryeddik

1 dl fløte

140 g meierismør

Salt og pepper

 

Del alle grønnsakene opp. Kålen kan gjerne være i tykke strimler. Gulroten kuttes i to og reddiken deles i to.

Begynn med  å forvelle gulroten. Ikke kok mer enn par minutt da disse skal stekes videre i panne.

Reddiken kokes i godt saltet vann. Kok 2-3 minutt og legges i en bolle. Press en halv sitron over og dekk med plast.

Kålen kokes i vann med salt og smør i kun i 4 minutter.

Kutt sjalottløk fint og kok sammen med hvitvin og sherryeddik, til det er ca ½ dl væske igjen.

Tilsett fløte og reduser igjen til halvparten.

Visp inn smørterninger til tykk konsistens og smak til med salt, pepper og frisk sitronsaft.

Brosmen saltes godt i 10 minutt før den skal stekes. Begynn med høy temperatur kun i solsikkeolje.

Når den har fått jevn og fin farge, skrues varmen ned til halv parten og smør og hvitløk tilsettes.

Øs smøret og fiskestykkene til den er ferdig stekt i ca 7-9 minutter.

Helt tilslutt presset sitron over og den er klar til servering

Når brosmen begynner å bli klar, kokes kål og reddik i smørvann.

Gulroten stekes i samme panne som fisken til den er brun.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev