180 g breiflabb
2 levende krabber
200 g blandet salat
god olivenolje, salt og pepper
Syltet sitronmajones
200 g majones
100 g syltet sitronjuice
80 g sitronolje
8 skiver syltet sitron
Ha alle ingrediensene i en blender og bland dem godt sammen. Sett majonesen i kjøleskapet.
Sitronolje
1 sitron delt i to
1 ss turmericpulver
2,5 dl vegetabilsk olje
Bland alle ingrediensene og varme dem forsiktig opp i en kjele til 90° C, og sett til side. Ta en 5 liter vann i en stor panne og tilsett 5 ss salt. Kok opp til kokepunktet og legg krabbene ned i kjelen. Hold de under vann til de er avlivet. Koketden er ca 15-20 minutter for store krabber og 8-10 minutter for små.
Fileter breiflabben ved å skjære ut fine porsjonsfileter langs benet så du slipper ”strikken”. Stek gjerne hele fileten og skjær i porsjonstykker når de er ferdig stekte. Server med sitronmajones og blandet salat med sitronolje og rensede krabbeklør til.