Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr stekt breiflabb, sitronmajones og krabbesalat

stekt breiflabb, sitronmajones og krabbesalat>

180 g breiflabb

2 levende krabber

200 g blandet salat

god olivenolje, salt og pepper

 

Syltet sitronmajones

200 g  majones

100 g syltet sitronjuice

80 g sitronolje

8  skiver syltet sitron

 

Ha alle ingrediensene i en blender og bland dem godt sammen. Sett majonesen i kjøleskapet.  

 

Sitronolje

1 sitron delt i to

1 ss  turmericpulver

2,5 dl  vegetabilsk olje

 

Bland alle ingrediensene og varme dem forsiktig opp i en kjele til 90° C, og sett til side.  Ta en 5 liter vann i en stor panne og tilsett 5 ss salt. Kok opp til kokepunktet og legg krabbene ned i kjelen. Hold de under vann til de er avlivet. Koketden er ca 15-20 minutter for store krabber og 8-10 minutter for små.

Fileter breiflabben ved å skjære ut fine porsjonsfileter langs benet så du slipper ”strikken”. Stek gjerne hele fileten og skjær i porsjonstykker når de er ferdig stekte. Server med sitronmajones og blandet salat med sitronolje og rensede krabbeklør til. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev