Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr skalldyr con risoni

Skalldyr con risoni >

12 råreker

1 hummerhale

4 baby squid

1 kamchatka klo

300 g blåskjell

2 stk pequillo, flådd spansk paprika

150 g risoni eller risottoris 

1 dl hvitvin

1 sjalottløk

2 hvitløksfedd

safran eller tørket ringblomst

sitron

smør

salt og pepper

 

Blåskjellene dampes i hvitvin, løk, hvitløk og safran eller tørket ringblomst til skjellene åpner seg. Rens blåskjellene og sil av kraften. 

Kok risoni som anvist på  pakken. Du kan også bruke risottoris og la den simre med god skalldyrskraft til den er myk i en lav kjele. Juster med tørket ringblomst eller safran til du får en fin farge.

Kutt pequillo i strimler. Skalldyrene renses. Halvparten av kraften du har silt av kokes opp. Tilsett risoni eller risottorisen og deretter pequillo. Monter inn 2 ss smør og smak til med sitron, salt og pepper.

Varm en panne med nøytral olje, krydre med salt og litt cayennepepper. Begynn med hummerhalen og kamchatkaen. Stek dette i ett minutt på hver side. Trekk pannen litt vekk fra varmen.

 Tilsett 1 ss smør, 1 hvitløksfedd og øs over skjellene. Avslutt med å gi squid og råreker  30 sek. i pannen. Trekk skjellene i 30 sek. i "paellaen" før servering. 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev