800 g kveitefilet, med skinn
400 g skrelte pastinakk
250 g pancetta
1 dl olivenolje
10-15 blader av bladpersille
Skjær opp kveitefileten i stykker på 200 gram. Ha litt olivenolje i bunnen av en ildfast form og legg kveitestykkene i formen. Ha på litt havsalt og nykvernet pepper. Stek formen på 170 °C i ca 15 minutter. Kjernetemperatur på kveite skal være vare 52 °C. Bruk gjerne steketermometer. Mens kveiten er i ovnen, stekes pancettaen i en teflonpanne på medium temperatur. Du trenger ikke olje eller smør, pancetta gir fra seg mye fett når den stekes.
Mens du steker pancetta kan du begynne å skrelle pastinakk. Kutte pastinakken i 5 cm lange og tykke staver. Grill den i en panne med litt soyaolje til de er gyldenbrune. Bland olivenolje og persille i en morter og krydre med maldonsalt, pepper og sitronsaft.
Server kveitestykkene på pastinakken med pancetta og persilleolje dandert rundt. Du kan også fritere noen tynne skiver av rødbeter som pynt.