Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Ovnsbakt kveite, pancetta pastinakk og rødbet

Ovnsbakt kveite, pancetta pastinakk og rødbet>

800 g kveitefilet, med skinn

400 g skrelte pastinakk

250 g pancetta

1 dl olivenolje

10-15 blader av bladpersille

 

Skjær opp kveitefileten i stykker på 200 gram. Ha litt olivenolje i bunnen av en ildfast form og legg kveitestykkene i formen. Ha på litt havsalt og nykvernet pepper. Stek formen på 170 °C i ca 15 minutter. Kjernetemperatur på kveite skal være vare 52 °C. Bruk gjerne steketermometer.   Mens kveiten er i ovnen, stekes pancettaen i en teflonpanne på medium temperatur. Du trenger ikke olje eller smør, pancetta gir fra seg mye fett når den stekes.

Mens du steker pancetta kan du begynne å skrelle pastinakk. Kutte pastinakken i 5 cm lange og tykke staver. Grill den i en panne med litt soyaolje til de er gyldenbrune. Bland olivenolje og persille i en morter og krydre med maldonsalt, pepper og sitronsaft.

Server kveitestykkene på pastinakken med pancetta og persilleolje dandert rundt. Du kan også fritere noen tynne skiver av rødbeter som pynt.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev