1 norsk hummer à 500-700 g
1 kvast dill
1 flaske wiit, blonde eller annet hveteøl
2 grønne epler
1 blomkål
noen blader med kjørvel
blandet salat
reddiker i tynne skiver
melk til koking av blomkål
sitron etter smak
olivenolje til steking
god eplejuice etter smak
sukker etter smak
litt fløte
fritert brød i tynne skiver
Lag først en kokelake til hummeren. Godt saltet vann smakes til med øl, dill, sitron og pepper. Kok opp og legg i hummeren. Trekk av kjelen og la den avkjøles i laken. Kok blomkål mør i melk. Løft den ut og kjør glatt med stavmikser eller blender med litt fløte. Smak til med salt og sitron.
Skrell eplene og stek dem lett i litt olivenolje. Tilsett sukker, sitron og litt eplejuice. Kokes helt mørt. Kjøres glatt eller presses gjennom en sil. Smak til med noen dråper hveteøl. Serveres med en topping av dill, urtesalat, reddik i tynne skiver og fritert brød.
Ølforslag
Et friskt hveteøl passer godt til denne retten.