Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr hummer i øl og dillake og blomkålkrem

hummer i øl og dillake og blomkålkrem >

1 norsk hummer à  500-700 g

1 kvast dill

1 flaske wiit, blonde eller annet hveteøl

2 grønne epler

1 blomkål

noen blader med kjørvel

blandet salat

reddiker i tynne skiver

melk til koking av blomkål

sitron etter smak

olivenolje til steking

god eplejuice etter smak

sukker etter smak

litt fløte

fritert brød i tynne skiver

 

Lag først en kokelake til hummeren. Godt saltet vann smakes til med øl, dill, sitron og pepper. Kok opp og legg i hummeren. Trekk av kjelen og la den avkjøles i laken. Kok blomkål mør i melk. Løft den ut og kjør glatt med stavmikser eller blender med litt fløte. Smak til med salt og sitron.

Skrell eplene og stek dem lett i litt olivenolje. Tilsett sukker, sitron og litt eplejuice. Kokes helt mørt. Kjøres glatt eller presses gjennom en sil. Smak til med noen dråper hveteøl. Serveres med en topping av dill, urtesalat, reddik i tynne skiver og fritert brød.  

 

Ølforslag

Et friskt hveteøl passer godt til denne retten.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev